De werking van Edelstenen bij kinderen :

Edelstenen zijn zeer geschikt bij jonge kinderen , als zowel bij oudere kinderen. Het geldt wel dat u bij zeer jonge kinderen ( baby's en peuters ) wel op moet passen voor verstikkingsgevaar!

Niet meer dan 1 steen dragen bij een kind jonger dan 16 jaar :

Kinderen zijn namelijk veel gevoeliger dan volwassenen en daarbij gevoeliger voor de werking van de steen. Het zou dan te veel van het goede zijn om een kind meerdere stenen te laten dragen.

Niet alle stenen zijn geschikt voor een kind! :

Voornamelijk donkere stenen zoals : zwarte Obsidiaan, Onyx.. donkere stenen absoluut niet aan een kind geven, het is veel te sterk van werking! Ook Vuuragaat, Robijn en Granaat zijn ongeschikt voor kinderen.

Welke steen past bij mijn kind ?

Het is ook aan te raden om bij het gebruik van edelstenen bij kinderen altijd rekening te houden met hun leeftijd en hun fase van ontwikkeling. Kinderen kunnen in tegenstelling tot veel volwassenen vaak nog heel goed intuïtief een steen uitzoeken. Meestal hebben ze een duidelijke voorkeur voor een bepaalde steen, en dat zegt veel over hun behoefte. Kinderen tot ongeveer 14 jaar kiezen vaak een Rozenkwarts uit.rozenkwarts-sl-015-701.jpgmaar ook de Pyriet, Aventurijn en Chalcedoon worden veel uitgekozen, het zijn ook uitstekende stenen om te helpen 'groeien', zowel in lichamelijke als in geestelijke zin. Prima voor de kindersfeer!

Er zijn ook kinderen die last hebben van een of ander ongemak, in dat geval kan er niet zoals bij volwassenen gekozen worden voor de edelsteen die daarbij past, maar wel oplettende dat het geen donkere stenen zijn, en rekening wordt gehouden met de grootte van de steen. Een klein kind geef je namelijk geen grote steen omdat de kracht dan te sterk is.

Baby's : 

Rozenkwarts, blauwe Chalcedoon, groene Aventurijn en Bergkristal. Een baby met bronchitis kan het best geholpen worden met een Rutielkwarts, wel een heel klein steentje dat aan de binnenkant van het hemdje kan worden gespeld. Houd dat wel altijd goed in de gaten! Een Rozenkwarts boven het wiegje hangen, is heel rustgevend voor de baby.

Peuters :

Rozenkwartsblauwe Chalcedoon, groene Aventurijn, Bergkristal, éénkleurige Jaspissoorten, Agaatsoorten maar geen Vuuragaat.

Kleuters :

Rozenkwarts, alle kleuren Chalcedoon, alle kleuren Aventurijn, Bergkristal, éénkleurige Jaspissoorten, Agaatsoorten maar geen Vuuragaat, Barnsteen, Amethyst, en alle Calcietsoorten.

Kinderen van 6 tot 10 jaar :

Rozenkwarts, alle kleuren Chalcedoon, alle kleuren Aventurijn, Bergkristal, alle Jaspissoorten, Agaatsoorten maar geen Vuuragaat, Barnsteen, Amethyst, alle Calcietsoorten, alle Toermalijnsoorten, Chrysocolla, Turkoois, Amazoniet, Lapis Lazuli, Labradoriet of een zelf uitgekozen steen.

Vanaf 10 jaar kunnen ze zelf kiezen welke steen bij hun past, let wel op : géén donkere stenen, en niet meer dan 1 steen tegelijk!

Onrustige kinderen :

Deze kinderen hebben veel aan Aventurijn, ze worden dan veel rustiger en makkelijker in de omgang. Een goede steen bij ADHD. Ook als de onrust tot gevolg heeft dat er slecht geslapen wordt, kan deze edelsteen uitstekend gebruikt worden, voor weer rustig en kalm slapen. Bovendien wordt de groei door een Aventurijn bevorderd.

Paranormale kinderen en HSK zijn altijd heel gevoelig en ook vaak kwetsbare kinderen. Belangrijk is dat deze kinderen goed beschermd worden voor eventuele negatieve invloeden. Hun aura moet goed in balans blijven. Daarvoor is een kleine Labradoriet en Larimar heel geschikt. Het houdt de kinderen 'heel', en ze kunnen dan gewoon als normaal kind meedoen met de anderen, zonder helemaal 'leeggetrokken' te worden. Hun conditie blijft zowel geestelijk als lichamelijk optimaal.

Angstige kinderen :

Hebben steun aan de zachtblauwe Chalcedoon. Deze steen wordt ook wel de 'moedersteen' genoemd, en dat zegt eigenlijk al genoeg over zijn werking.

Verlegen kinderen :

Zijn vaak ook kinderen die moeilijk contact kunnen maken met andere kinderen, waardoor ze nogal eens in een isolement terecht kunnen komen. Voor deze kinderen zijn er twee edelstenen heel geschikt. Dat zijn Turkoois en de Lapis Lazuli, beide echte contactstenen. De keuze tussen deze twee soorten kan gerust door het kind zelf gemaakt worden.

Kinderen die gauw afgeleid zijn op school, de dromers, kunnen prima geholpen worden door een Citrien te gaan dragen.

Verder zijn er uitstekende resultaten met :

Astma - Rutielkwarts of Barnsteen

Tanden krijgen - Barnsteen

Allergie - Aquamarijn

Bed plassen - Nefriet-Toermalijnkwarts

En natuurlijk ook met alle andere toepassingsmogelijkheden van edelstenen.

Een ruw brokstuk Aventurijn bij het bed van het kind voor een goede nachtrust.

Een ruw brokstuk Rozekwarts bij het bed van het kind voor vertrouwen ( helende en liefdevolle steen ).

                                              

 < Terug naar Informatie

© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel