Algemene informatie :

Kleur : rookbruin tot bijna zwart, doorschijnend; heel donkere varianten worden morion genoemd

Hardheid : 7

Kristallisatie : 

Meestal in geoden van trigonaal kristalliserend silicumdioxide, dat zijn kleur krijgt door aluminium, lithium en radioactieve straling.

Gebruikelijke handelsvormen :

In geoden opgesteld, verder geslepen en getrommeld.

Geneeskrachtige werking :

Opgelegd verlicht Rookkwarts pijn rond de spijsvertering. Op het lichaam gedragen of in de hand helpt hij tegen zwakte van het bindweefsel. Rookkwarts verstevigt de spieren en werkt stabiliserend op botten en gewrichten. De vrouw met kinderwens draagt de Rookkwarts aan een ketting samen met rode Jaspis, Maansteen, Jade en Rozekwarts. Voorwaarde is wel dat er geen lichamelijk mankement aan de kinderloosheid ten grondslag ligt. De ketting kan bovendien 's nachts in een glas water worden gelegd, waarna beidde partners het water op de nuchtere maag drinken. Rookkwarts helpt tegen paniekaanvallen. In stresssituaties kunt u in elke hand een Rookkwarts nemen (ook ongeslepen). Rookkwarts helpt verdriet te boven komen en harmoniseert de ziel. 

Rookkwarts is een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen ( lichaam, ziel en geest ). Het is bij uitstek een goede steen om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties. De steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke ( veer )kracht. Rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op angst (met name faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit. De steen stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie. Rookkwarts beschermt tegen negatieve ( elektromagnetische ) straling ( van bijvoorbeeld computers, mobiele telefoons en tv toestellen ) en andere negatieve invloeden uit de omgeving ( wateraders, milieuvervuiling, etc. ) en helpt bij het mediteren.

Het is een sterk aardende steen voor het gebruik tijdens of na spirituele bezigheden. Het werkt verder pijnstillend, ontkrampend en ontgiftend en heeft een positieve werking op rugklachten, zenuwen, buik, heupen, benen, hoofdpijn en geslachtsorganen. Het kan tevens helpen bij het stoppen met roken. Het stimuleert de lever en werkt mee aan het meer afvoeren van afvalstoffen door nieren, blaas en darmen. Rookkwarts harmoniseert ook de hormoonhuishouding.

Toepassing en verzorging :

Ontlaadt de steen een keer per maand onder stromend lauwwarm water en laadt hem 's snachts weer op in een groep Bergkristallen.

Sterrenbeeld : 

Weegschaal

Chakra :

Heiligbeenchakra

Sorteer op
 • Rookkwarts edelsteenhanger
  Rookkwarts edelsteenhanger

  Geneeskrachtige werking :

  Opgelegd verlicht Rookkwarts pijn rond de spijsvertering. Op het lichaam gedragen of in de hand helpt hij tegen zwakte van het bindweefsel. Rookkwarts verstevigt de spieren en werkt stabiliserend op…

  € 9,95
 • Rookkwarts punt edelsteenhanger +- 3cm
  Rookkwarts punt edelsteenhanger +- 3cm

  Algemene informatie :

  Kleur : rookbruin tot bijna zwart, doorschijnend; heel donkere varianten worden morion genoemd.

  Hardheid : 7

  Kristallisatie :

  Meestal in geoden van trigonaal kristalliserend silicumdioxide, dat zijn kleur…

  € 15,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel