Schorpioen - Scorpio

schorpioen.jpg

Bachbloesem : Chicory ( wilde cichorei ) - bezitterig, betuttelend, dominant in zorg voor anderen om liefde, waardering te claimen - onzelfzuchtig in zorg, in staat liefdevol ruimte te geven aan anderen

Sleutelwoorden : ik verlang, absorberen, beïnvloeden, bezitsdrang, controleren, diepgravend, eigenliefde,  intüitief, meedogenloos, onderzoeken, sexappeal, transformeren, toevertrouwend, vastberaden, verbergen, verlangen, zelfmedelijden

Helende kleur : donkerrood

Geuren : anjers, musk, patchouli, sandelhout, sinaasappel en tijm

Chakra : Wortelchakra - gezondheid

Geboortestenen : Granaat en Hematiet

Bijhorende edelstenen : Fluoriet, Koraal rood, Obsidiaan, Sarder, Spinel rood, Pyriet, Toermalijn rood, roze en zwart 

Lichamelijke klachten : de geslachtsorganen en -klieren, urinewegen en blaas zijn typerende zwakke plekken.

Beeld van de Schorpioen

Schorpioenen zijn erg charismatisch en hebben een sterk verlangen naar macht. Ze gaan intüitief te werk, houden niet van veranderingen en kunnen anderen feilloos doorgronden. Het zijn moedige en eerlijke personen. Schorpioenen zijn teder en passioneel. Ze hebben een enorme vechtlust en kunnen heel vastberaden en krachtig overkomen. Een Schorpioen is een waterteken en is daarmee een gevoelig teken. Schorpioenen houden van diepgang en zijn goede gesprekpartners. Door hun gevoeligheid voor voorkeur en afkeur, kunnen ze snel beledigd raken. Ook al lijken ze rustig en kalm. Schorpioenen kunnen onder de oppervlakte een vulkaan lijken die elk moment kan uitbarsten. Het sociale aspect van de Weegschaal ontwikkelt en verdiept zich in de Schorpioen. Zij maken onderscheid en streven ernaar het materiële aan zich ondergeschikt te maken. Dat ' controle ' willen hebben, strekt zich uit tot op het menselijke vlak. In z'n meest verregaande vorm kan dit intens en meedogenloos zijn. De maatschappelijke geïnvolveerdheid van de Weegschaal, maakt bij de Schorpioen plaats voor diepe persoonlijke en seksuele relaties.

Dit ' vaste ' waterteken wordt beschouwd als één van de sterkste tekens van de Zodiac. Het verenigt in zich de onweerstaanbare kracht van Mars en de diepe donkere invloeden van Pluto, de twee planeten die dit teken regeren. De Schorpioen heeft een uitlaat nodig voor zijn enorme energie. Als deze er niet is kan dat leiden tot gedeprimeerdheid en zich afgesloten voelen van de buitenwereld. De Schorpioen is over het algemeen heel succesgericht, waardoor het hem/haar in financieel opzicht zeer voor de wind kan gaan.
Onze enigszins dominante Schorpioen kan goed met geld omgaan, al komt geld bij hem/haar nooit op de eerste plaats. Dat Schorpioenen de financiën meestal goed op orde hebben, heeft te maken met een ordelijke geest, die er ook borg voor staat dat zij op een ordelijke manier vorm weten te geven aan hun leven. Het kost deze serieuze, gedreven persoonlijkheid moeite zich te ontspannen. Hun reputatie op het seksuele vlak heeft dan ook minder met ontspanning te maken, dan met dezelfde behoefte om te controleren en te domineren als zij in de rest van het leven aan de dag leggen.

Enerzijds kan een Schorpioen enorm idealistisch zijn, anderzijds kan hij/zij op een bijna laag-bij-de-grondse manier jaloers zijn of zich in de nesten werken. In geen ander sterrenteken zijn deze contrasten zo sterk aanwezig. Hoe hoog de idealen ook mogen zijn die Schorpioenen nastreven of hoe diep zij zich in de put hebben gewerkt, hun beweegredenen zijn nimmer oppervlakkig. Wat zijn smaak betreft kan de Schorpioen een voorkeur aan de dag leggen voor luxe en extravagantie. Aan kleding en uiterlijk wordt veel zorg besteed en van slonzigheid heeft hij/zij een enorme afkeer. De Schorpioen is zelden revolutionair, maar houdt graag zijn status op. Op de een of andere manier bezitten zij de gave het materiële met het spirituele te combineren en het leven zo in te richten als zij zich dat voorstellen. In de fase van de Schorpioen wordt ervaren dat harmonie met een ander niet alles is, en daarom zal de Schorpioen door willen dringen tot de diepere betekenis van het leven en het samenzijn. De Schorpioen is het symbool van de transformatieprocessen op elk niveau.

Schorpioenen beschikken over erg veel kracht een, sterke wil en hebben intense emotionele wensen. Hun leven is vaak een constante strijd om hun wensen en verlangens te overwinnen, te beheersen of te verwerkelijken door middel van het creatieve gebruik van hun wil. Door de sterke emotionaliteit is het teken Schorpioen ook seksueel gekleurd. Er is een enorme emotionele kracht achter de romances van de Schorpioen, die tot een sterke betrokkenheid op de ander aanleiding geeft maar het gevaar heeft om te slaan in bezitsdrang en jaloezie, soms zelfs gewelddadigheid. In de fase van de Schorpioen wordt de relatie met de ander tot het uiterste gebracht: het is een zich volkomen geven, of een crisis. Menig Schorpioen zien we als de grootste verdedigers van de gerechtigheid, zelfs al zouden zij dat met de dood moeten bekopen, zij zetten door. De Schorpioen heeft evenveel energie als de Ram, maar waar de Ram het laat afweten doordat hij/zij in iets anders geïnteresseerd raakt, bijt de Schorpioen juist door tot zijn doel is bereikt. Daarnaast zal een Schorpioen niet gauw vergeten wat er allemaal gebeurt. Andere Schorpioenen kunnen door dit mechanisme wel eens zijn het leven iemand blijven haten om wat deze eens verkeerd gezegd of gedaan heeft. 

In zekere zin is het een mysterieus teken. De Schorpioen houdt zich graag met mysteries en het verborgene bezig. Alles wat met graven te maken heeft, ligt op zijn terrein, zowel het graven naar de kern van een zaak ( hij/zij zou een uitstekende detective kunnen zijn die niet opgeeft ), als het letterlijk graven in de aarde op zoek naar het verborgene. Hun behoefte aan graven, gecombineerd met hun overgevoeligheid maakt dat ze vaak intens bezig zijn met het verborgene in andere mensen en ze kunnen vaak diep doordringen in de geheimen van anderen. Ze hebben vaak een feilloze neus voor de zwakke plek van de ander. Zelf zijn ze doorgaans ondoorgrondelijk en kunnen in de ban raken van iets of iemand. Schorpioenen kunnen sterke kritiek leveren, zo vinden we veel Schorpioenen als criticus verbonden aan dag- en weekbladen maar ook een beroep van therapeut, psychiater of psycholoog tot begrafenisondernemer is voor de Schorpioen geschikt. De iets verfijndere Schorpioen zal dit saneren wellicht liever doen in gebitten zodat ook tandartsen vaak onder dit teken geboren zijn doch ook chirurgen komen veel onder het Schorpioen type voor. Wat begrijpelijk is, want het weghalen van een rotte plek in een tand en het wegsnijden van een voor de gezondheid schadelijk gezwel zijn vormen van opruimen van hetgeen niet deugt. Als sport beoefenen zij bij voorkeur sporten die een bepaald gevarenrisico inhouden. Stuntrijders en diepzeeduikers behoren tot het teken Schorpioen. Echte liefhebbers van reizen zijn de Schorpioenen meestal niet. Als ze op reis gaan zoeken ze als vakantieoord een plaats uit waar niet te veel mensen komen.
Wil je iemand een geheim toevertrouwen…., doe het dan alleen een Schorpioen, die kunnen dat als geen ander.

Kan goed overweg met : Kreeft - Vissen ( best ) & Maagd - Steenbok ( goed )

Gaat niet goed samen met : Stier

Heeft nodig : graven, grip op een situatie en onderzoek

Dan is hij/zij : beheerst, diepgaand en intens gevoelig

Anders wordt hij/zij : bezitterig, geweldadig, machtswellustig en manipulatief

< Terug naar overzicht 

© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel