Leeuw - Leo

leeuw.jpg

Bachbloesem : Vervain ( ijzerhard ) - overmatig enthousiast, zendingsdrang, koppig vasthouden aan eigen ideeën - flexibele opvattingen en bereid andere opvattingen te respecteren

Sleutelwoorden : ik wil, creëren, dominant, dramatiseren, enthousiasme, geldingsdrang, geven, heersen, indruk maken, inspanning, onderwijzen, onderhouden, overdrijven, respecteren, spanning, spelen, stress, tonen

Helende kleur : goudgeel en oranje

Geuren : amber, geranium, lavendel, palmarosa, rozen en ylang ylang

Chakra : Heiligbeenchakra - seks, emoties

Geboortestenen : Bergkristal, Diamant, Citrien en Olivijn ( Peridoot )

Bijhorende edelstenen : Amber, Chrysoberil, Larimaroranje CalcietPyriet, Sneeuwkwarts en Topaas roze

Lichamelijke klachten : het hart, de rug en ruggengraat, de bloedcirculatie en de ogen. Leeuwen met een druk leven zouden het op latere leeftijd iets rustiger aan moeten doen om de kans op een hartinfarct zo klein mogelijk te houden.

Beeld van de Leeuw

Het vaste vuurteken Leeuw, dat geregeerd wordt door de Zon, staat bekend als moedig en gul. Leeuwen worden beschouwd als trouwe vrienden. De Leeuw kijkt als het ware in de spiegel om te zien wat anderen van hem vinden. Zij willen sterk, edel en trouw zijn, maar omdat, net als bij de Ram, zelfkennis niet hun sterkste kant is, neemt bij hen de neiging zichzelf in de hand te willen houden soms buitenissige proporties aan. Ondanks dat het de Leeuw soms aan zelfkennis en inzicht in de medemens ontbreekt, is hij/zij er zich, beter dan wie dan ook, van bewust hoe zij bij anderen overkomen en welke grote rol zij spelen in het grote drama van het leven. 
Hun zwakste punt is dat zij dit niet toe kunnen geven in tegenstelling tot de Kreeft, voor wie toegeven een prima tactiek is om controle over anderen uit te oefenen. De Leeuw heeft een bijzonder talent voor vriendschap, dit geldt vooral voor vrouwen geboren onder dit teken, die vooral voor andere vrouwen de beste vriendin zijn van alle dames in de hele Zodiac. Met mannen hebben ze daarentegen vaak moeite, omdat die zelden even trouw zijn als zijzelf.

Wat een Leeuwvrouw nodig heeft is, dat ze als een godin aangebeden wordt door haar partner. De Leeuw toont zich graag aan anderen om sociaal en persoonlijk erkenning te verkrijgen waardoor zijn zelfvertrouwen wordt vergroot. Leeuwen voelen zich sociaal en persoonlijk gesproken nogal onzeker ook al komen zij vaak heel zelfbewust over. Zij weten steeds indruk te maken door hun manier van spreken, door hun gedrag en hun gebaren. Als de Leeuw ergens binnenkomt trekt hij/zij meteen de aandacht naar zich toe. Zij willen het onbetwiste centrum zijn; een leider en een autoriteit. Zijn gevoel van eigenwaarde is bijzonder groot. De Leeuw kan zich goed in bedwang houden en daardoor een situatie snel overzien en besluiten nemen zonder in paniek te raken. Bij een Leeuw horen verder nog de volgende begrippen: creativiteit, zelfexpressie, trots, wilskrachtig en trouw aan zijn eigen idealen en ideeën. Daarnaast is de Leeuw gevoelig voor complimentjes en voor vleierij, zodat hij/zij iemand die in zijn straatje past direct aanvaard. Door gebrek aan mensenkennis kunnen zij het slachtoffer worden van hun eigen of van andermans illusies. Ook het feit dat de Leeuw persé het middelpunt wil zijn, kan hem/haar in onaangename situaties plaatsen en ze soms belachelijk maken. Leeuwen houden van plezier, spel en amusement en kunnen een acteur of filmster zijn.

Allerlei opsieringen en zeer zeker ook luxe hebben zijn aandacht.
De Leeuw wil alles “groots” doen, zelfs hun handschrift is vaak groot.
In de liefde zijn zij vol overgave, oprecht , aanhankelijk en zeer warm.
Ook hier willen zij het “ groots ” aanpakken. De Leeuw is op een bepaalde manier huiselijk.
De Leeuw toont graag zijn huis aan anderen en speelt graag de gulle gastheer.
Gaat het een Leeuw goed, dan is hij/zij altijd bereid om een ander ook een graantje te laten meepikken.
Men kan op hem/haar aan als men de Leeuw nodig heeft. Ze bezitten veel levenskracht en als de Leeuw een positieve instelling heeft, straalt hij/zij iets uit waardoor de Leeuw anderen in positieve zin kan beïnvloeden.
Wanneer de negatieve kant van de Leeuw overweegt dan kunnen we te maken krijgen met iemand die alle mogelijke moeite doet om maar belangrijk gevonden te worden. Ze bezitten meestal een verfijnde, doch wel dure smaak en weten goed wat waardevol is en wat niet.

Als Leeuwen geen gezond zelfvertrouwen hebben ontwikkeld kunnen zij met geld gaan smijten en allerlei onnodige luxe aanschaffen, om maar op te kunnen vallen. De Leeuw is een ridderlijk figuur, die graag de wat zwakkeren in bescherming neemt en toont daarbij dat hij/zij niet bang is voor zijn omgeving. Een van zijn goede eigenschappen is dan ook zijn persoonlijke moed. De Leeuw heeft een feeling voor organiseren en door zijn aanleg en zijn verlangen om het bevel te voeren geschikt als directeur, office-manager, politicus, voorzitter, als rechter, woekeraar, sponsor, juwelier, dirigent, industrieel, of een andere hooggeplaatste functie. De Leeuw is degene die aangeeft hoe de grote lijn moet zijn. Het uitvoeren ervan en het letten op de details laten zij het liefst aan anderen over.
Zijn motto is “ verdeel en heers ”. 

Leeuwen kunnen zich geheel en al voor iets inzetten als dat moet.
Als het niet hoeft kiezen ze vaak de gemakkelijkste weg en doen ze het kalm aan.
Sommige Leeuwen zijn dan ook uitgesproken lui en dat is dan ook weer terug te vinden op de manier waarop ze hun vrije tijd besteden.
Ze zorgen er voor voldoende voor vrije tijd te hebben zodat ze zich aan de genoegens van het leven kunnen wijden. Het zijn geen uitgesproken sportmensen, ze kijken er liever naar. Vakanties brengen de Leeuwen het liefst comfortabel door omringd door gemak.

Kan goed overweg met : Boogschutter - Steenbok ( best ) & Tweeling - Weegschaal ( goed )

Gaat niet goed samen met : Waterman

Heeft nodig : bevestiging, erkenning en zelfvertrouwen

Dan is hij/zij : gul, loyaal, trots, waardig en warm

Anders wordt hij/zij : bazig, hoogmoedig en tiranniek

< Terug naar overzicht 

© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel