Algemene informatie :

Andere benamingen : Lazuursteen, Lazuriet.

Kleur : van lichtblauw tot azuurblauw en blauwviolet met goudkleurige vlekken, ondoorzichtig

Hardheid : 5 tot 6

Kristallisatie : 

Lapis Lazuli ontstaat bij de omzetting van kalk naar marmer. Er zijn meerdere mineralen bij betrokken. Het is een natrium-aluminiumsilicaat, dat zelden enkele kristallen vormt. Pyrietinsluitsels geven gouden lijntjes of puntjes.

Gebruikelijke handelsvormen :

Ruwe stukken om neer te zetten, als amulet om op te leggen, als figuur gesneden en tot sieraad verwerkt.

Geneeskrachtige werking :

Lapis Lazuli gaat irritaties en ontstekingen in de keel tegen, draag hem zo veel mogelijk als ketting. Keel en stembanden worden erdoor versterkt. Het is een goede steen om te helpen het afweersysteem te versterken bij voorstadia van kanker. De lichte steen werkt vereffenend op de schildklier. Als sieraad vermindert de steen hypertonie ( te hoge bloeddruk ). Voorzichtig: mensen met een te lage bloeddruk mogen nooit een Lapis Lazuli dragen! Lapis Lazuli kan hoofdpijn verlichten. Lapis Lazuli is een krachtige steen voor het hoofd, waardoor helder inzicht en intuïtie worden ondersteund. De steen gaat depressies tegen. De steen maakt bereid om een relatie aan te gaan.

Kinderen die verlegen zijn kunnen veel ‘ last ’ ondervinden, ze vinden het vaak moeilijker om contact te maken met andere kinderen, hierdoor kunnen ze zich vaker eenzaam en buitengesloten voelen dan andere kinderen. Lapis Lazuli kan een goede hulp bieden in isolementsituaties. Het is een echte contactsteen. Lapis Lazuli wordt ook wel de ‘ vriendschapssteen ’ genoemd. 

Toepassing en verzorging :

Lapis Lazuli moet zo veel mogelijk om de nek worden gedragen en eenmaal per maand in een kom met getrommelde Hematieten worden ontladen. In een groep Bergkristallen wordt de steen vervolgens weer opgeladen.

Sterrenbeeld : 

Boogschutter

Chakra :

Derde Oog - en Keelchakra

Sorteer op
 • Lapis Lazuli edelsteenhanger
  Lapis Lazuli edelsteenhanger

  Geneeskrachtige werking :

  Lapis Lazuli gaat irritaties en ontstekingen in de keel tegen; draag hem zo mogelijk als ketting. Keel en stembanden worden erdoor versterkt. Het is een goede steen om te helpen het afweersysteem te…

  € 9,50
 • Lapis Lazuli donut edelsteenhanger 2 - 2,5cm
  Lapis Lazuli donut edelsteenhanger 2 - 2,5cm

  Geneeskrachtige werking :

  Lapis Lazuli gaat irritaties en ontstekingen in de keel tegen; draag hem zo mogelijk als ketting. Keel en stembanden worden erdoor versterkt. Het is een goede steen om te helpen het afweersysteem te…

  € 10,95
 • Armband met 4 soorten edelstenen +-8mm
  Armband met 4 soorten edelstenen +-8mm

  Formaat : 8 mm

  Elastische armband met 4 soorten edelstenen : Tijgeroog, Lapis Lazuli, Lavasteen en Turkoois.

  Tijgeroog is een goede steen voor de bronchiën als hij boven de zonnevlecht wordt gelegd of, bij acute bronchitis, een…

  € 12,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel