Weegschaal - Libra

weegschaal.jpg

Bachbloesem : Scleranthus ( hardbloem ) - besluiteloosheid en moeilijkheden met het kiezen tussen 2 opties - beslistheid, eenduidig, kunnen kiezen, evenwichtig

Sleutelwoorden : ik beschouw, aarzeling, besluiteloosheid, behagen, disbalans, harmoniseren, mooier maken, onevenwichtigheid, onzekerheid, sociaal

Helende kleur : groen

Geuren : amandel, cananga, den, geranium, musk, oranjebloesem, petit grain en rozenhout

Chakra : Hartchakra - liefde

Geboortestenen : Aventurijn, Jade en Rookkwarts

Bijhorende edelstenen : Ametrien, Aquamarijn, Chrysocolla, Cyaniet, Pyriet, Rozenkwarts, Stersaffier, Sugiliet, Toermalijn blauw en Unakiet

Lichamelijke klachten : de nieren en de rug zijn vaak kwetsbaar, maar door Venus ook de keel en de schildklier.

Beeld van de Weegschaal

Bij het meer sociaal gerichte en financieel ingestelde teken Weegschaal speelt de interactie met de medemens een belangrijke rol. De Weegschaal houdt van gezelligheid en gezelschap. Het kardinale luchtteken Weegschaal moet het hebben van contacten en relaties. Zijn sociale flexibiliteit is enorm. De Weegschaal maakt het zijn medemens echter zo graag naar de zin, dat hij/zij soms vergeet dat de ander er andere waarden op nahoudt of er anders over denkt. Deze mensen zijn vriendelijk en diplomatiek in de omgang. Hoewel ze onzelfzuchtig lijken en dit vaak ook zijn, kunnen ze soms op een heel verborgen manier egocentrisch zijn in het opeisen van toewijding en aandacht voor zichzelf. Niets is belangrijker voor hen dan geliefd zijn en gewaardeerd worden. Als het op goede smaak aankomt stellen zij hoge eisen. Harmonie en schoonheid, liefde en omgeving is heel belangrijk voor hen. In hun, meestal, aantrekkelijke en bijzondere vrienden en geliefden, zien ze als het ware zichzelf weerspiegeld.

De mannen geboren onder dit teken zijn vaak zeer aantrekkelijk en toegewijde minnaars. Ook de Weegschaalvrouw, die zich meestal elegant en stijlvol weet te kleden, is over het algemeen bijzonder aantrekkelijk maar tegelijkertijd nogal gereserveerd. In een relatie geeft ze zich niet makkelijk, hetgeen een rem kan betekenen op haar liefdesleven, want achter het fraaie uiterlijk van de Weegschaalvrouw brandt niet zelden een verborgen vuur. Ook bij de Weegschaalman stuit men, als partner, vaak op een zekere reserve, vooral als hij het gevoel krijgt dat zijn vrijheid wordt aangetast of men meer van hem wil dan hij te bieden heeft. Voor de partner kan dit zeer verwarrend zijn. Het ene ogenblik baadt hij in liefde en aandacht en het volgende ogenblik heeft men het gevoel in de kou te staan. De Weegschaal draagt zelf bij aan deze onwezenlijke situatie, door de ander het gevoel te geven dat hij/zij het buitengewoon naar de zin heeft, terwijl de Weegschaal later niet in staat is of gewoon niet wil toegeven dat er wel degelijk iets aan de hand was. De Weegschaal heeft daarom een partner nodig met een warme persoonlijkheid, die emotioneel niet afhankelijk van hem/haar is en evenwichtig genoeg is om niet onzeker te worden door dit gedrag.

Het grootste probleem van de Weegschaal is, dat hij/zij moeilijk beslissingen kan nemen. Dat komt doordat ze constant trachten de situatie in evenwicht te houden en alles van alle kanten bekijken. In persoonlijke relaties kan deze houding nogal eens verwarring stichten. Daarbij komt nog dat de Weegschaal buitengewoon kritisch is, maar ook heel onzeker kan zijn. Het woord evenwicht hoort bij hen, want tegenstellingen tussen zichzelf en anderen, tussen ideeën, opvattingen en dergelijke zullen zij proberen in balans te brengen. Omdat de Weegschaal altijd die balans in stand wil houden is hij/zij snel bereid om met anderen tot een compromis te komen, maar het maakt de Weegschaal tevens besluiteloos. De Weegschaal kan begrip opbrengen voor beide partijen, bekijkt een zaak van alle kanten en kiest liever geen partij, daarom zijn Weegschalen geboren diplomaten. Waar het de Weegschaal aan ontbreekt, is een grote dosis zelfvertrouwen. Het zijn types die steeds weer het beroemde klopje op de schouder nodig hebben en als ze dat niet krijgen worden ze onzeker. Die onzekerheid komt vooral tot uiting wanneer ze een ingrijpende beslissing moeten nemen. Als ze hun zelfvertrouwen versterken kunnen ze dat keuzeprobleem overwinnen.

Zijn ijdelheid is behoorlijk goed ontwikkeld en hij/zij stelt hoge eisen aan zijn partner, zeker ook qua kleding. Zelf gaan ze meestal smaakvol gekleed en bezitten niet zelden een leuk voorkomen. Ze geven graag geld uit aan luxe en andere genoegens. Gemakzucht komt bij dit teken in sterke mate voor. Doordat Weegschalen uitgesproken sociaal zijn ingesteld houden zij ervan zich tussen mensen te bewegen, zij voelen zich sterker als onderdeel van een groep dan als eenling. Soms wilt de Weegschaal teveel de aandacht op zichzelf vestigen en kan hij/zij in de put raken als ze de indruk hebben dat hun naaste omgeving zich te weinig om hen bekommert. Over ‘t algemeen zijn ze echter prettig in de omgang, omdat ze anderen welwillend tegemoet treden en ze zullen daardoor geen gebrek aan vrienden hebben, al kunnen ze soms wel overgaan tot vleierij, omdat ze tot elke prijs aardig gevonden willen worden en daarom echte confrontaties niet aan willen gaan. Op het eerste gezicht is de Weegschaal een gemakkelijk persoon, die altijd oprecht en eerlijk is en van harmonie houdt. Dit is echter maar gedeeltelijk waar, want de Weegschaal wordt vaak heen en weer geslingerd tussen uitersten en wil het ene moment dit en het andere moment dat.

Van binnen is de Weegschaal vaak een complex persoon, maar dat is niet altijd te zien aan de buitenkant. De Weegschaal gedraagt zich rustig en verwacht dat andere mensen in zijn omgeving zich ook netjes gedragen. Harmonie en perfectie zijn keywords voor de Weegschaal, maar hierdoor worden zwakheden of gebreken vaak niet gezien. Weegschalen zijn bijzonder kunstzinnig en vinden vaak een beroep waarin ze dat tot uitdrukking kunnen brengen maar ook werkzaamheden waarbij een charmant optreden gewenst is liggen hun wel, zoals hostess, tv omroeper of receptioniste.
Het zijn ideale gidsen om rondleidingen te doen, omdat ze graag op een prettige manier met anderen omgaan. Over het algemeen houden Weegschalen niet van lichamelijke inspanning en zullen de sportuitingen eerder op het kunstzinnige vlak zoeken, zoals schoonspringen kunstrijden op de schaats of ritmische gymnastiek. Als de Weegschaal reist zal hij/zij een volledig verzorgde reis prefereren boven een avontuurlijke, bij voorkeur daar waar het veel mensen kan ontmoeten, de hele dag lekker kan niksen en waar hij over voldoende comfort kan beschikken. Het leven is een speeltoneel zou het motto kunnen zijn voor de Weegschaal, die in zijn optreden naar buiten toe altijd probeert een vriendelijke charmante rol te spelen. Het is het type mens van de gulden middenweg. Ze behoren niet alleen tot het type die vrede brengen, doch ook tot hen die door begrip en inzicht voorkomen dat er strijd komt.

Kan goed overweg met : Tweelingen - Waterman ( best ) & Boogschutter - Leeuw ( goed )

Gaat niet goed samen met : Ram

Heeft nodig : een goede sociale sfeer en evenwicht

Dan is hij/zij : compromisbereid, tactisch en vriendelijk

Anders wordt hij/zij : gemakzuchtig, lui en oppervlakkig

< Terug naar overzicht 

Sorteer op
 • Verjaardagskaart Weegschaal met Aventurijnsteen
  Verjaardagskaart Weegschaal met Aventurijnsteen

  Leuke verjaardagskaart van sterrenbeeld Weegschaal met bijhorende Aventurijn edelsteen.

  Geneeskrachtige werking :

  Het regen - of bronwater waar de steen een nacht in gelegen heeft zuivert de huid bij acne. Het dragen van een…

  € 8,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel