Algemene informatie :

Kleur : rood en donkerrood tot roestrood, ook geel, groen en zwart

Hardheid : 7 tot 7,5

Kristallisatie : 

Kubisch gekristalliseerd eilandsilicaat. Granaat is een mineraal dat in vele verschillende variëteiten voorkomt, die echter allemaal dezelfde structuur hebben en op vrijwel dezelfde manier zijn ontstaan in kristallijnen lei of andere tertiaire gesteenten: van doorzichtige tot ondoorzichtige kubische vormen.

Gebruikelijke handelsvormen :

Pas door het slijpen zijn Granaten geschikt voor verwerking tot sieraad. Om te beschermen en kracht te geven gebruikt men ook de ruwe stenen.

Geneeskrachtige werking :

Granaat helpt bij doorbloedingsstoornissen en werkt ondersteunend bij hartinsufficiëntie. Geeft de seksualiteit energie: leg een Granaat elke avond 20 minuten op het wortelchakra. Geeft levenskracht, vooral bij lichamelijke verzwakking. Door Granaat te dragen wordt het geheugen versterkt.

Toepassing en verzorging :

Direct huidcontact is heel belangrijk. Als kleine Granaatpareltjes van een ketting bewegen, wordt de werking versterkt. Ontlaadt de steen elke twee weken onder stromend handwarm water. Vijf minuten in de zon is voldoende om de Granaat weer op te laden.

Sterrenbeeld : 

Schorpioen en Ram

Chakra :

Basischakra en Heiligbeenchakra

Sorteer op
  • Granaat helder edelsteenhanger
    Granaat helder edelsteenhanger

    Geneeskrachtige werking :

    Granaat helpt bij doorbloedingsstoornissen en werkt ondersteunend bij hartinsufficiëntie. Geeft de seksualiteit energie: leg een Granaat elke avond 20 minuten op het wortelchakra. Geeft levenskracht,…

    € 11,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel