Boogschutter - Sagittarius

boogschutter.jpg

Bachbloesem : Agrimony ( agrimonie ) - zorgen verbergen achter een vrolijk masker - vermogen om conflicten en confrontaties aan te gaan, uiten van werkelijke gevoelens

Sleutelwoorden : ik zie, aanstekelijk, begrijpen, beloven, geloven, innerlijk gekweld, joviaal, preken, reizen, schijnbare opgewektheid, tandenknarsen ( eenzaamheid ), tobberig, uitgeven, verborgen zorgen, zoeken 

Helende kleur : blauw

Geuren : citroen, geranium, klavertje, rozenhout en salie

Chakra : Keelchakra - communicatie

Geboortestenen : Apatiet, Sodaliet, Lapis Lazuli 

Bijhorende edelstenen : Aventurijn, Chalcedoon, Herkimer diamant, Obsidiaan, Pyriet, Spinel ( donkerblauw ) en Versteend hout

Lichamelijke klachten : Boogschutter domineert het geraamte, de heupen, dijen en lever.
Typerend is dat als de Boogschutter zijn geestelijke en/of lichamelijke energie niet voldoende kwijt kan, hij dik kan worden op heupen en dijen.

Beeld van de Boogschutter

De Boogschutter verenigt in zich alle optimisme van de student en de op carrière gerichte jonge professional tussen de 25 en 35 jaar. De wereld is van hen. In de Steenbok zien we meer de oudere die, oud en wijs als hij/zij is, waarschuwend de vinger opsteekt tegen de optimistische Boogschutters, ze adviseert niet te hard van stapel te lopen en verantwoordelijk te zijn voor wat ze ondernemen. Terwijl de Boogschutter goed is in ideeën en het plannen van projecten, is de Steenbok beter in het uitvoeren en het in stand houden daarvan. De Steenbok bijt zich vast, terwijl Boogschutter alweer op weg is naar een volgend project.

Omdat het veranderlijke vuurteken Boogschutter wordt geregeerd door de planeet Jupiter, houdt dit ook in, dat de Boogschutter denkt in brede termen. Zijn ideeën zijn van expansieve aard. Mensen geboren onder dit teken hebben een hang naar vrijheid van opvatting en beweging. Ze zijn onafhankelijk, eigenzinnig en kunnen vaak beter met dieren dan met mensen overweg. De Boogschutter kan soms wat terughoudend en zelfs verlegen overkomen. Oprechtheid en trouw staan hoog in zijn vaandel geschreven. Het is wat je noemt een ' recht door zee ' type.

Boogschutters houden van reizen en lichaamsbeweging. Dit in combinatie met hun liefde voor dieren, kan bijvoorbeeld goede ruiters voortbrengen. Goede intenties en een houding van leven en laten leven zijn belangrijk voor de Boogschutter. Boogschutters zijn open, eerlijk en komen vrij voor hun mening uit. Het zijn ook idealisten, die oog hebben voor het grote geheel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Tweelingen, die meer bezig zijn met het detail. Boogschutters hebben het echter af en toe moeilijk omdat zij door de bomen het bos niet meer zien. Zij zijn dol op kamperen en het frisse, ruige buitenleven. De Boogschutter beschikt over een enorme energie, waaraan in elke week van dit teken op een eigen wijze vorm wordt gegeven. De Boogschutter probeert het waarom van alles te doorgronden. Bij dat doorgronden richten zij zich op het principe dat alles deel uit maakt van een groter geheel in plaats van het zich bezighouden met de details. De Boogschutter vormt zich daardoor een eigen mening en oordeel over zaken en verkrijgt zo een bepaalde wijsheid, waarvan hij/zij anderen graag deelgenoot wil maken.

De Boogschutter zoekt naar uitbreiding in verbreding van zijn horizon en daarom heeft hij/zij de behoefte om steeds verdere contacten te zoeken om zo meer te weten te komen over de samenhang der dingen, over andere volkeren en andere culturen. De inzichten die een Boogschutter heeft kunnen soms profetisch zijn, al zijn ze zich daar altijd niet van bewust. Zij zijn gericht op de toekomst en op hun idealen, als zij daar achter staan, kunnen zij daar veel voor opofferen. Boogschutters zijn altijd bezig met mogelijkheden, hebben veel ruimte nodig, veel vrijheid en behoefte aan avontuur, ze vinden het afschuwelijk op de een of andere manier gebonden te zijn. De Boogschutter is voortdurend op zoek naar het innerlijk van de dingen, en kan daardoor veel van mening veranderen. Ook in de liefde kan hij/zij zich maar moeilijk binden. Vaak treffen we onder dit teken een sterke verbondenheid aan met de natuur en liefde voor dieren. Een Boogschutter zegt vaak, ook wanneer het beter is dat niet te doen, de waarheid, of datgene wat hij/zij voor de waarheid houdt. Boogschutters spreken eerst en denken daarna pas na, daarbij zijn zij doorgaans wel erg oprecht, eerlijk en joviaal, maar niet altijd even tactvol. Ze zeggen graag waar het op staat en vinden het prettig als anderen dat ook doen, zodat ze tenminste weten waar ze aan toe zijn.

Verder zijn ze ongedwongen in hun optreden en nemen het niet zo nauw met de etiquette. Ze willen het zojuist ontdekte aan geestelijke en andere samenhangen uitdragen. Het zijn daarom geboren leraren en onderwijzers maar ook vinden we ze in beroepen in het bankwezen en in de filantropie. Soms kan een Boogschutter praatziek zijn, omdat hij/zij steeds zijn eigen mening wil verkondigen. Ze kunnen dan slecht naar anderen luisteren en houden zich koppig vast aan hun eigen mening; of oordeel over iets. De wat negatieve Boogschutter weet het ook altijd beter. Hun rechtvaardigheidsgevoel is sterk ontwikkeld en ze hebben een hekel aan halve waarheden en diplomatiek ontwijkende antwoorden. Vaak prefereren ze een zo natuurlijk mogelijke voeding en gebruiken ze zo min mogelijk schoonheidsmiddeltjes. Een Boogschutter bezit een natuurlijk optimisme, is zeer opgeruimd van aard, actief en beweeglijk. Ze kunnen iemand die in de put zit goed opbeuren en anderen een hart onder de riem steken. Als je een beroep op een Boogschutter doet, staat hij meestal meteen voor je klaar.

Wat ook bij de Boogschutter hoort is; nadenken en op een bepaalde manier dromen, vooral van mogelijkheden en de toekomst. Ook is er een hoopvol plannen maken aanwezig en een voortdurende groei door het krijgen van nieuwe inzichten als mogelijk gevolg van de verbreding van zijn geestelijke horizon. De Boogschutter heeft een onstuitbare opgeruimdheid, altruïsme en vredelievendheid en is vol vertrouwen op de goede afloop der dingen. Ze hebben een ongekende kracht om met tegenslagen om te gaan en kunnen tegen een stootje. De boogschutter kan zich soms in de vingers snijden door zijn openhartigheid en eerlijkheid; ook kunnen boogschutters anderen tegen de borst stoten met hun roekeloosheid en ongemanierdheid. Boogschutters zijn alert, attentief en zorgen graag voor de mensen om wie ze veel geven. Een Boogschutter stelt zijn eigen normen vast, en is beslist een bon-vivant te noemen.

Kan goed overweg met : Leeuw - Ram ( best ) & Waterman - Weegschaal ( goed )

Gaat niet goed samen met : Tweeling

Heeft nodig : toekomstmogelijkheden, vrijheid en zich ontwikkelen

Dan is hij/zij : behulpzaam, enthousiast, optimistisch en ruimdenkend

Anders wordt hij/zij : betweter, dogmatisch, koppig en tactloos

< Terug naar overzicht 

Sorteer op
 • Verjaardagskaart Boogschutter met Sodalietsteen
  Verjaardagskaart Boogschutter met Sodalietsteen

  Leuke verjaardagskaart van sterrenbeeld Boogschutter met bijhorende Sodaliet edelsteen.

  Geneeskrachtige werking :

  Sodaliet houdt hoge bloeddruk ( hypertonie ) in toom: draag hem bij u en leg hem voor het slapengaan een kwartier…

  € 8,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel