Ram - Aries

ram.jpg

Bachbloesem : Impatiens ( reuzenbalsemien ) - ongeduldig, prikkelbaar - ontspannen, verdraagzaam, zachtmoedig voor anderen, geduld

Sleutelwoorden : ik ben, daadkracht, doen, eerzucht, egoïstisch, geestelijke, hartstocht, irritatie spanning, onafhankelijkheid, onbezonneheid, ongeduld, overhaasten, pionier, stress, winnen

Helende kleur : rood

Geuren : citroen, eucalyptus, mirre, kaneel, rozemarijn, tea-tree en white musk

Chakra : Wortelchakra - gezondheid

Geboortestenen : Robijn, rode Jaspis en Carneool

Bijpassende edelstenen : Carneool, Cyaniet, Granaat, Jaspis rood en Breccie, Pyriet en Rodoniet

Lichamelijke klachten : het hoofd, ogen en ontstekingen.

Beeld van de Ram    

Het kardinale of hoofdteken Ram is een vuurteken dat geregeerd wordt door de planeet Mars. Kenmerken van de Ram zijn avontuur, dynamisch leiderschap en onafhankelijkheid in denken en handelen. Deze ' directheid ' gaat soms gepaard met een weinig filosofische levenshouding, zoals we die bijvoorbeeld wel aantreffen bij de Boogschutter. Ook in zijn fysieke energie vertoont de Ram dynamiek. De Ram is kinderlijk van geest, snel en wil graag in alles de eerste zijn. In positieve zin kan hij/zij een echte pionier zijn en in negatieve zin kan dit vertaald worden in een steeds op nieuwtjes uit zijnde, wat egoïstische persoonlijkheid. Het zo karakteristieke zelfbewustzijn van de Ram kan zowel een leider voortbrengen als iemand die vol zelfmedelijden is. De Ram is niet van plan steeds rekening te houden met anderen, want dat belemmert de Ram in zijn vooruitgang. In wezen voelen zij zich feitelijk weinig afhankelijk van de hulp en steun van anderen.

Als de Ram zich nu te veel om anderen moet bekommeren kan hij/zij z’n energie niet aan zijn eigen levensdoel besteden. De Ram heeft van de natuur heel wat goede eigenschappen meegekregen om zijn levensdoel te verwezenlijken en om van zijn leven een succes te maken. De Ram bezit pioniersgeest, dadendrang, ondernemingslust, moed en kracht. Aan sleur heeft een Ram een gruwelijke hekel en elke nieuwe situatie zien zij als een uitdaging. Hartstocht, eerzucht, ongeduld en onbezonnenheid én de ander duidelijk laten merken dat er met hem rekening moet worden gehouden, zijn kenmerkend voor het teken Ram. Een Ram heeft moeite met het luisteren naar anderen, kan zich maar moeilijk concentreren en ziet steeds weer nieuwe mogelijkheden. Als pionier is de Ram een leider, maar dan wel een “ vrij leider ”. Hij/zij durft alles, bij het gevaarlijke af. Zeker als men tegen een Ram zegt dat ze iets niet kan of niet durft, ziet de Ram dat als extra stimulans om datgene toch maar te doen om zichzelf tegenover zichzelf en de buitenwereld te bewijzen. De Ram is een strijder bij uitstek. Zij houden ervan om met open vizier te strijden en verwachten van anderen ook dat zij dat doen.

In principe is de Ram een mens uit één stuk. Zij willen met eerlijke middelen zo snel mogelijk hun doel bereiken. De Ram is daarvoor bereid grotere risico’s te nemen dan de doorsneemens. De Ram vindt het prettig als men hem/haar zijn gang laat gaan. Medewerkers beschouwt een Ram vaak als een sta-in-de-weg, vooral als ze zijn tempo niet bij kunnen houden, of niet zelfstandig genoeg zijn, want er is niets dat een Ram meer ergert dan “ kindermeisje ” te moeten spelen. De Ram moet wel oppassen niet teveel hooi op zijn vork te nemen, want daardoor raken zijn reserves snel uitgeput. De meeste Ram- mensen zijn echte reisliefhebbers. Zij gaan het liefst naar plaatsen die nog niet door het massatoerisme zijn ontdekt. Het avontuurlijke is belangrijker dan het reiscomfort. Erop uit trekken en zien waar hij/zij uitkomt is typisch iets voor het teken Ram. Een uitdrukking die hem/haar voor in de mond ligt is het “ 0, Sorry ”

Kan goed overweg met  : Boogschutter - Leeuw ( best )  & Tweelingen - Waterman ( goed )

Gaat niet goed samen met :  Weegschaal

Heeft nodig : energie-inzet, onafhankelijkheid en ruimte 

Dan is hij/zij : direct, eerlijk, en spontaan 

Anders wordt hij/zij : agressief, bot, egoïstisch en scherp

< Terug naar overzicht 

Sorteer op
 • Verjaardagskaart Ram met Jaspissteen
  Verjaardagskaart Ram met Jaspissteen

  Leuke verjaardagskaart van sterrenbeeld Ram met bijhorende Jaspis edelsteen.

  Geneeskrachtige werking :

  Jaspis, onverschillig in welke kleur, geeft energie.

  Rode Jaspis : om af te vallen..drink een uur voor elke maaltijd…

  € 8,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel