Algemene informatie :

Kleur : zilver, messinggeel tot goudkleurig

Hardheid : 6 tot 6,5

Kristallisatie : 

Pyriet is een kubisch kristalliserende ijzer-zwavelverbinding, maar er zijn ook ronde en knolvormige.

Gebruikelijke handelsvormen :

Natuurlijke steen om in een vertrek neer te zetten of op te leggen, vooral fraaie kristallisaties worden ongeslepen tot sieraad verwerkt.

Geneeskrachtige werking :

Een sterk geneeskrachtige steen voor de bronchiën ( ook bij chronische aandoeningen ), tegen verkoudheden, zelfs longontsteking: leg 's avonds een Pyriet op het borstbeen en draag daarbij Barnsteen.

Pyriet ontkrampt de zonnevlecht en dus het vegetatieve zenuwstelsel. Krampachtig trekken en spasmen boven de taille verbeteren door het regelmatig dragen van een Pyrietketting.

Pyriet helpt bij diabetes en problemen met de alvleesklier: leg elke avond een Pyriet een half uur op de zonnevlecht en leg vlak daarnaast een Mosagaat of een Mosopaal op de alvleesklier. 

Bij winderigheid en brandend maagzuur: leg elke avond voor het slapengaan een Pyriet ongeveer 20 minuten op de zonnevlecht. Leg ook een roodbruine Jaspis op het heiligbeenchakra.

Pyriet werkt bij gastritis: leg de steen na het eten 15 minuten op. Pyriet kan helpen bij hepatitis: voor in de hand of om op te leggen. Pyriet helpt bij menstruatieklachten ( leg de steen een aantal malen per dag 20 minuten lang op de onderbuik ). Een opgelegde Pyriet helpt bij rugpijn.

De steen heeft een positieve werking op de stofwisseling van de drager. Wanneer hij langere tijd in de hand gedragen wordt, kan Pyriet een gunstig effect hebben op stotteren. Een Pyriet op de zonnevlecht helpt op rustig te worden en kalmeert in acute stresssituaties.

Pyriet lost blokkades en angsten op ( neem hem bijvoorbeeld mee naar examen! ). Het is een sterk inzichtgevende steen wat de zelfkennis hierdoor bevordert.

Toepassing en verzorging :

Pyriet moet met droog zeezout worden gereinigd, ontladen en tegelijkertijd weer geladen. Pyriet houdt van zon, waardoor hij zijn glans echt kan ontvouwen. Breng hem niet met water in contact!

Sterrenbeeld : 

Alle 

Chakra :

Zonnevlecht - en Keelchakra

Sorteer op
 • Pyriet edelsteenhanger
  Pyriet edelsteenhanger

  Geneeskrachtige werking :

  Een sterk geneeskrachtige steen voor de bronchiën ( ook bij chronische aandoeningen ), tegen verkoudheden, zelfs longontsteking: leg 's avonds een Pyriet op het borstbeen en draag daarbij…

  € 7,95
 • Pyriet ruw edelsteenhanger +- 2,5cm
  Pyriet ruw edelsteenhanger +- 2,5cm

  Geneeskrachtige werking :

  Een sterk geneeskrachtige steen voor de bronchiën ( ook bij chronische aandoeningen ), tegen verkoudheden, zelfs longontsteking: leg 's avonds een Pyriet op het borstbeen en draag daarbij…

  € 9,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel