Stier - Taurus

stier.jpg

Bachbloesem : Gentian ( slanke gentiaan ) - makkelijk ontmoedigd, neerslachtig bij tegenslag - vertrouwen en weerbaarheid bij tegenslagen

Sleutelwoorden : ik heb, bezitten, depressie van bekende oorsprong, fatalistisch, geduld, gemakzucht, genieten, insisteren, jaloers, melancholiek, materialistisch, ontmoediging, snoepert, stabiliseren, twijfel, volharden, zekerheid, zelftoegeeflijkheid

Helende kleur : scharlaken ( helderrood die naar oranje zweemt )

Geuren : citroen, eucalyptus, geranium, jasmijn, patchouli, roos, sandelhout en sering

Chakra : Heiligbeenchakra - seks, emotie

Geboortestenen : Carneool, Rozenkwarts en lichtblauwe Saffier 

Bijpassende edelstenen : Agaat, Aventurijn, Chrysocolla, Cyaniet, Koraal roze, Pyriet, Rhodochrosiet, Rodoniet en Seleniet 

Lichamelijke klachten : keel, neus, oren en de hals.

Beeld van de Stier

De Stier heeft een aangeboren gevoel voor de materiële kant van het leven. Dat gaat niet alleen over dingen die met geld te maken hebben, maar betekent ook dat de Stier een goed oog heeft voor zaken van artistieke waarde. De Stier houdt van schoonheid en harmonie en past er goed voor op, dat de chaotische aspecten van het leven niet de overhand krijgen. De meest negatieve kant van de Stier is wel zijn koppigheid, vooral bij de mannelijke Stieren. De vrouwelijke Stier straalt een fris soort schoonheid uit en omringt zich graag met mooie dingen. De Stier is een meester in het maken van ' de juiste ' keuze. Zij gaan daarin doelbewust te werk. Een Stier kan men beter niet tegen zich in het harnas jagen. Stieren zijn koppiger in het verzet dan wie dan ook en hun wraak is langzaam en meedogenloos. Aan de andere kant zijn ze trouw als geen ander, uiterst beminnelijk en charmant en hebben ze een uitstekend gevoel voor humor.

Als de Stier al iets mankeert zit het meestal in de afdeling neus, keel en oren of mond en kaken. Als ze niets mankeren, wat doorgaans het geval is want ze zijn sterk, zijn het goede zangers, sprekers en vertellers. Daar tegenover kunnen ze ook heel stil zijn, observeren, wachten en luisteren. Op het creatieve vlak zijn het goede schrijvers, musici ( vooral uitvoerend kunstenaars ) en schilders. De soort muziek die de Stier het meest trekt is die, waarin duidelijk een melodie herkenbaar is en die vloeiend verloopt. Stieren hebben een goed gehoor en een prettige stem en veel Stieren kiezen de muziekbeoefening als hun hobby. Stieren nemen voor alles wat ze doen de tijd, dit leidt tot solide resultaten die de jaren trotseren. De Stier loopt het liefst op veilige en beproefde wegen in plaats van risico’s te nemen. Een door hem/haar ingenomen standpunt geeft de Stier niet zomaar prijs, of je moet hem/haar van het tegendeel kunnen overtuigen. Als aardeteken geloven zij alleen in die zaken die zij met hun zintuigen kunnen waarnemen.

Een Stier komt niet snel in actie, maar staan zij achter een zaak dan kunnen zij daar lang en hard aan werken. Een Stier heeft een oneindig geduld en is erg precies. Van nature is de Stier erg jaloers omdat zij ook mensen en hun gevoelens als hun bezit kunnen gaan beschouwen en daardoor de ander weinig ruimte geven. Een zekere gemakzucht en zelftoegeeflijkheid is hem/haar niet vreemd, zodat de Stier op moet passen niet te dik te worden. Want als een Stier niet lekker functioneert kan hij/zij veel gaan snoepen. De stier kan zich vaak zorgen maken over de inefficiëntie en onnauwkeurigheid van anderen, over geldproblemen, onroerend goedzaken, grond, ontmoetingen met onsympathieke en wrede personen en geluidsoverlast. De omgang met de medemens geeft meestal weinig moeite. Zolang anderen hem/haar met rust laten, zal de Stier ook de anderen geen strobreed in de weg leggen. 

De Stier is daarom over het algemeen een prettig gezelschap, zolang ze maar niet overal over gaan discussiëren, want de Stier heeft nu eenmaal overal zo zijn eigen mening over. De Stier wil voor de lieve vrede wel wat water bij de wijn doen maar dat tot een bepaalde hoogte. Als bij de Stier de maat vol is, kunnen zij hun tegenstanders fel te lijf gaan. Als “ een Stier in de porseleinkast ” kan hij/zij dan alles vernietigen wat op zijn pad komt. De Stier verkrijgt zijn zelfbewustzijn door de materie: óf door er zoveel mogelijk van te willen hebben; óf door die materie te willen beheersen en te gebruiken als middel om scheppend te werken. In het eerste geval spreek je dan van bezittersdrang, in het tweede geval het omgaan met je creatieve vaardigheden. Daarom is de Stier ook één van de kunstenaarstekens. Ze hebben over het algemeen een goed gevoel voor vormen, verhoudingen, doel en productiviteit wat als belangrijk bij hen gezien wordt. De Stier is op comfort ingesteld en hij/zij kan genieten van het “ zalig-niets-doen ”. Kalm aan dan breekt het lijntje niet is zijn motto. 

De belangrijkste raad die men Stier-mensen kan geven is: hou maat : zowel wat de activiteit als de assertiviteit betreft, en …wees wat minder koppig!!!

Kan goed overweg met Maagd - Steenbok ( best ) & Kreeft - Vissen ( goed )

Gaat niet goed samen met : Schorpioen

Heeft nodig : houvast en zekerheid

Dan is hij/zij : betrouwbaar, voorzichtig en vriendelijk

Anders wordt hij/zij : driftig, koppig en materialistisch  

< Terug naar overzicht 

© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel