Algemene informatie :

Larimar is een zeldzame, blauwe variant pectoliet. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot zijdeglans. Larimar is vernoemd  naar de dochter van de ontdekker van de steen, Miquel Méndez, Larissa en het spaanse woord mar = zee.

Larimar wordt uitsluitend alleen in de Dominicaans Republiek gevonden.

Kleur : lichtblauw tot groenig

Hardheid : 6

Gebruikelijke handelsvormen :

Als trommelsteen, sieraad en hanger.

Geneeskrachtige werking :

Larimar versterkt de botten en is daarom belangrijk voor de groei in de kindertijd. De steen helpt ook bij alle vormen van gewrichtsontsteking, bij verkalking van de bloedvaten en bij spierverhardingen. Larimar is effectief bij ischias en spit. De steen maakt los van oude denkpatronen, bevrijdt, opent nieuwe wegen in denken en handelen. Bovendien biedt Larimar bescherming tegen negatieve energie. Geeft geestelijke en spirituele kracht.

Toepassing en verzorging :

Larimar kan gedurende een langere periode op of bij het lichaam gedragen worden ( het is een langzaam werkende steen ). De steen kan op een chakra gelegd worden om blokkades op te heffen. Tijdens een meditatie kan Larimar op de solar plexus, borst of voorhoofd gelegd worden.

Reinig de steen eenmaal per week onder stromend warm water. Laadt hem 's morgens of 's avonds hoogstens een uur in de zon op.

Sterrenbeeld : 

Leeuw

Chakra :

Keelchakra

Sorteer op
 • Larimar edelsteenhanger ( DR )
  Larimar edelsteenhanger ( DR )

  Herkomst edelsteen :

  Dominicaanse Republiek

  Geneeskrachtige werking :

  Larimar versterkt de botten en is daarom belangrijk voor de groei in de kindertijd. De steen helpt ook bij alle vormen van gewrichtsontsteking, bij…

  € 18,95
 • Larimar splitarmband A-kwaliteit +-6mm
  Larimar splitarmband A-kwaliteit +-6mm

  Geneeskrachtige werking :

  Larimar versterkt de botten en is daarom belangrijk voor de groei in de kindertijd. De steen helpt ook bij alle vormen van gewrichtsontsteking, bij verkalking van de bloedvaten en bij spierverhardingen.…

  € 16,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel