Algemene informatie :

Kleur : zwart

Hardheid : 7 tot 7,5

Kristallisatie : meestal langgerekte, trigonaal gekristalliseerde prisma's.

Gebruikelijke handelsvormen :

Meestal geslepen en tot sieraad verwerkt, kleine stukjes worden als amulet of geneeskrachtige steen gevat.

Geneeskrachtige werking :

In een vroeg stadium van kanker helpt een ketting van kleine, zwarte of gemengde stenen met daarnaast medische zorg, vooral bedoeld om de psychische weerstand te verbeteren.

Toermalijn helpt bij doorbloedingsstoornissen, versterkt de spieren, kan positief werken op het verloop van Multiple Sclerose. Toermalijn helpt ook bij hemiplegie ( eenzijdige verlamming-meestal na een herseninfarct ): draag onmiddellijk en langere tijd een ketting van zwarte Toermalijn direct op de huid. Draag 's nachts een ketting van Barnsteen.

Zwarte Toermalijn kan samen met Barnsteen ( in een ketting ) zenuwontstekingen tegengaan. Toermalijn is effectief bij gehoorstoornissen: leg de steen 's morgens en 's avonds 15 minuten op het schedelchakra. De steen zou ook gunstige invloed hebben op oorsuizingen ( tinnitus ): plak hem achter het oor en draag hem een halve dag. Als er na tien dagen niets verbeterd is, is er ook geen verbetering mogelijk.

Toermalijn zou positief werken op myomen ( opleggen, ook in combinatie met Carneool ). Plak daarbij een Sarder langere tijd op, de myomen drogen langzaam in. Zwarte Toermalijn heeft zich bewezen bij cysten. 

Toermalijn lost energieblokkaddes op en weert negatieve energieën. Toermalijn versterkt de afweer tegen verkoudheden.

Zwarte Toermalijn is een zeer sterk aardende, reinigende en beschermende steen. Werkt zeer goed als bescherming tegen negatieve energie en gedachten, elektromagnetische smog en aardstralen. Naast de krachtige beschermende werking is het ook een sterk reinigende steen en versterkt het onder andere het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Zwarte Toermalijn heeft ook een gunstig effect bij klachten van benauwdheid. Aardt en beschermt tegen negatieve energie in al haar vormen: computerstraling, elektromagnetische straling, zwarte magie en vervloekingen en stress en spanningen. Hierdoor werkt de steen ontspannend, vergroot de vitaliteit en bevordert een neutrale houding en logisch rationeel denken. Lichamelijk heeft de steen een positief effect op het immuunsysteem, dyslexie, artritis en pijn.

Watermeloen Toermalijn  activeert het hartchakra en bevordert hierdoor liefde, tederheid, begrip, geduld en tactvol en diplomatiek optreden en heeft daardoor een positief effect op vriendschappen en relaties. De steen verlicht emotionele pijn en angst en helpt bij emotionele problemen en depressies. Watermeloen Toermalijn helpt om persoonlijke doelen helder te krijgen en tot uitvoering te brengen en heeft een positief effect op de zenuwen ( bijvoorbeeld verlamming en M.S. ) en vermindert stress.

Doordat groene en roze Toermalijn besloten om samen te werken bezit deze steen een enorme liefdeskracht en heeft hij een diepe impact op je hartengroei en –schoonmaak. Geeft nieuwe energie. Werkt uitstekend bij zwakte en uitputting na ziekte. Is goed bij angsten. Helpt bij reisziekte, evenwichtsstoornissen. Activeert bij kinderen de thymus en verhoogt de weerstand. Remt de celgroei bij kanker. Regeneratie van zenuwen en zenuwprikkeloverdracht. Daarbij is Watermeloen Toermalijn goed tegen reuma en tandvleesproblemen, helpt bij schuldgevoelens en melancholie, bevordert het de humor en vreugde en heelt het emotionele wonden. Het bevordert een eerlijke vriendschap en liefde.

Toermalijnkwarts is succesvol bij spijsverteringsproblemen en ondersteunt de ontgiftiging van het lichaam. De steen helpt bij evenwichtsstoornissen, zenuwaandoeningen, ischiasklachten en spit. De Toermalijnkwarts is een harmoniserende steen, die neutraliteit en gelatenheid brengt en agressie verjaagt.

Toermalijnkwarts gaat pijn tegen en heelt vele ziektes die door zenuwen worden veroorzaakt. Toermalijnkwarts helpt goed bij een tekort aan Vitamine D en behoedt de huid voor uitdrogen en uitslag. Door de activerende kracht van de Toermalijnkwarts op de hormoonklier zorgt deze voor voldoende productie van Vitamine D. Toermalijnkwarts helpt door deze eigenschap ook bij botziekten en vervorming van de botten.

Toermalijnkwarts helpt tegen het verdriet bij het verliezen van iemand en maakt het verlies draaglijker. Toermalijnkwarts helpt ons inzien dat het leven een komen en gaan is. Toermalijnkwarts verlicht onze nieuwe levensweg en helpt ons een betere en vrijere doorstart te maken.

Toepassing en verzorging :

Ontlaadt de steen eenmaal per maand onder stromend water en laadt hem enkele uren in de zon weer op. 

Sterrenbeeld : 

Schorpioen, Steekbok en Weegschaal 

Chakra :

Wortelchakra

Sorteer op
 • Zwarte Toermalijn edelsteen punthanger 925 met Rundleer koord
  Zwarte Toermalijn edelsteen punthanger 925 met Rundleer koord

  Een mooie hanger van Zwarte Toermalijn met 925 zilver kap.

  Zwarte Toermalijn aardt en beschermt tegen negatieve energie in al haar vormen: computerstraling, elektromagnetische straling, zwarte magie en vervloekingen en stress en…

  € 31,95
 • Toermalijnkwarts edelsteenhanger
  Toermalijnkwarts edelsteenhanger

  Geneeskrachtige werking :

  Toermalijnkwarts is succesvol bij spijsverteringsproblemen en ondersteunt de ontgiftiging van het lichaam. De steen helpt bij evenwichtsstoornissen, zenuwaandoeningen, ischiasklachten en spit. De…

  € 11,95
 • Watermeloen Toermalijn splitketting +- 45cm
  Watermeloen Toermalijn splitketting +- 45cm

  Geneeskrachtige werking :

  In een vroeg stadium van kanker helpt een ketting van kleine, zwarte of gemengde stenen met daarnaast medische zorg, vooral bedoeld om de psychische weerstand te verbeteren.

  Toermalijn helpt bij…

  € 18,95
 • Watermeloen Toermalijn splitarmband
  Watermeloen Toermalijn splitarmband

  Geneeskrachtige werking :

  In een vroeg stadium van kanker helpt een ketting van kleine, zwarte of gemengde stenen met daarnaast medische zorg, vooral bedoeld om de psychische weerstand te verbeteren.

  Toermalijn helpt bij…

  € 14,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel