Algemene informatie :

De naam Seleniet wordt gegeven aan grotere doorschijnende gipskristallen ( CaSO4 · 2H2O ). Seleniet wordt weleens verward met Bergkristal ( SiO2 ) omdat ze qua uiterlijk erg op elkaar lijken. Ze zijn echter gemakkelijk te onderscheiden doordat het oppervlak van Seleniet met de nagel bekrast kan worden. Bij Bergkristal is dat niet mogelijk omdat dat mineraal veel harder is.

Seleniet is een vezelige, verkalkte, kristallijne vorm van gips, soms in combinatie met zoutkristallen, en lost daarom makkelijk op in water. Tevens is deze steen zo zacht, dat je de steen makkelijk kan beschadigen met een nagel. Het kristal behoort tot de veldspaat familie, welke te herkennen is aan de satijnen gelaagdheid: flinterdunne naaldjes die op elkaar geplaatst zijn en daarmee het licht makkelijk opvangen. Seleniet wordt daarom ook wel satijnspaat genoemd, vanwege de satijnen glans van de steen als je deze in het licht beweegt. Dit iriserend effect wordt ook wel ‘ kattenoog effect ’ of chatoyance genoemd.

De naam Seleniet is afkomstig van Selene, de Griekse godin van de maan.

Kleur : doorschijnend tot opaak, met een glasachtige- of zijdeglans. Seleniet kan puur wit, oranje, blauw, bruin of groen van kleur zijn. Het heeft een witte streepkleur en heeft een mooie parelglans

Hardheid : 2

Kristallisatie : Seleniet wordt onder andere gevormd door oxidatie van kalkhoudende klei-afzettingen. In deze afzettingen komt Pyriet voor. Door deverwering ( oxidatie ) van Pyriet komen er sulfaationen vrij ( SO42- ). Nog door de oxidatie zal de klei verzuren, waardoor de kalk zal oplossen ( kalk lost op in zure milieus ). Hierdoor komen er Ca2+-ionen ( calcium ) vrij, die dan met de sulfaten reageren tot gips.

Gebruikelijke handelsvormen :

Als hanger en sieraad. Seleniet is een perfecte steen om op je nachtkastje te plaatsen voor een goede nachtrust en fijne dromen, en van tijd tot tijd te gebruiken op pijnlijke plekken, in tijden van stress, als steun en troost. Tevens kan zij straling van monitoren en mobieltjes neutraliseren. Stel haar alleen niet al te lang aan zo’n straling bloot.

Op een neutrale plek in de woonkamer, vooral bij een zoutlamp in de buurt, verspreidt ze rust, vrede en kalmte.

Geneeskrachtige werking :

Seleniet is een sterk reinigende, spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Het stimuleert een heldere geest en geeft je inzicht in je levenslessen. Seleniet beïnvloedt je perceptie en helpt je bij het helder en zuiver waarnemen en interpreteren van boodschappen binnen diverse communicatie vormen. Derhalve is Seleniet ook uitermate geschikt voor het gebruik bij divinatie en mediamieke gaven. Maar ook buiten deze spirituele zaken om is Seleniet goed in te zetten voor communicatieve doeleinden. Het kristal beschermt en reinigt de aura, bevordert de rust in jezelf in je omgeving en creëert een vredige omgeving.

Net als de Maansteen is Seleniet fijnstoffelijk en fijngevoelig van aard, ze vertegenwoordigt daarmee de vrouwelijke godin energie. Ze is fijn, zacht, etherisch, puur en sereen. Ze maakt licht net even iets lichter, blijdschap net even iets blijer, en sluit negativiteit op een positief negerende wijze buiten.

Deze steen bevindt zich spiritueel net even iets buiten onze dimensie, en maakt daarom contact met het hogere en andere dimensies mogelijk. Echter, omdat zij zich in verschillende dimensies tegelijk bevindt, heeft ze ook het vermogen zich in al deze dimensies te vestigen en te zijn ( te aarden ). Hierdoor kan ze je ook goed helpen om te aarden. Daarom is Seleniet ook goed bij mediteren, om in slaap te kunnen vallen, om rust te brengen in je denken, om helderheid te verschaffen, om contact te leggen met het hogere, etc. Seleniet is dan ook een onmisbaar kristal voor onder andere de lichtwerkers en helers onder ons. Als je haar actief inzet zal haar dankbaarheid het grootst zijn.

Ondanks haar activiteit is Seleniet een steen die je langdurig bij je dient te houden. Ze is in staat om verstoringen te scannen en deze aan te passen dan wel te verhelpen. Ze is actief in te zetten bij het verhelpen van blokkades en het verhogen van trillingen van lichaam, geest en ziel. Je kunt haar beschouwen als de brug tussen het aardse en het hogere, en de poort van het witte licht.

Seleniet doet, waar je om vraagt, en helpt daar, waar hulp het meest gewenst is. Haar trilling is hoger dan die van de gemiddelde mens, en ze kan jouw eigen trilling opvoeren tot die van haarzelf, maar alleen als jijzelf hier aan toe bent. Ze zal niet dwingen, maar nog eerder zichzelf opofferen. Behandel haar daarom met respect, zachtheid en liefde.
Daarnaast is Seleniet in staat te helpen bij het loslaten van het verleden en bijvoorbeeld trauma’s, ze is op elk ( chakra ) niveau in te zetten en daarom een zeer veelzijdige steen.

Fysiek heeft het een positieve werking op de ruggegraat, epilepsie en borstvoeding en remt het effect van vrije radicalen. Het heeft een goede werking op de epifyse of pijnappelklier. Het beschermt tegen epileptische aanvallen en neutraliseert kwikvergiftiging. Seleniet absorbeert emotionele disbalans en maakt vrolijk. Het geeft de beste genezing op energetisch niveau!!

Toepassing en verzorging :

Seleniet is een gipskristal, en lost daarom makkelijk op in water, dus niet reinigen met water!
Deze steen is niet 100% zelfreinigend, en verdient daarom van tijd tot tijd een rustperiode. Een nacht of 2 in het maanlicht voldoet. Tevens kan deze steen in zwarte aarde gereinigd worden, echter wel beschermd in een plastic zakje vanwege het vocht. Zonlicht voldoet ook, echter geen fel zonlicht, en niet in de zomermaanden. Laadt de steen dan op tijdens zonsopkomst en zonsondergang, dus in de schemering.

Doordat Seleniet sterk zelfreinigend is, kan de steen ook gebruikt worden om andere edelstenen mee te reinigen en op te laden.

Sterrenbeeld : 

Stier en Kreeft

Chakra :

Derde oog chakra en Kruinchakra

 

Sorteer op
 • Seleniet edelsteenhanger
  Seleniet edelsteenhanger

  Geneeskrachtige werking :

  Seleniet is een sterk reinigende, spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Het stimuleert een heldere geest en geeft je inzicht in je levenslessen. Seleniet beïnvloedt je perceptie en…

  € 7,95
 • Seleniet oranje ruw edelsteenhanger +- 5,5cm
  Seleniet oranje ruw edelsteenhanger +- 5,5cm

  Oranje Seleniet helpt te aarden bij engelenwerk en heeft verder alle eigenschappen van witte Seleniet.

  Geneeskrachtige werking :

  Seleniet is een sterk reinigende, spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Het…

  € 6,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel