Vissen - Pisces

vissen.jpg

Bachbloesem : Rock Rose ( zonneroosje ) -  hevige angst, schrik, paniek, nachtmerries - moed, zichzelf vergeten, standvastigheid

Sleutelwoorden : ik geloof, aanvaarden, beminnen, camouflage, empathie, fantasie, inspireren, opluchting, visualiseren

Helende kleur : zeegroen en violet

Geuren : amber, den, eucalyptus, citroen, lavendel, lelie, mint

Chakra : Kruinchakra

Geboortestenen : Amethist en Opaal

Bijhorende edelstenen : Aquamarijn, Fluoriet, Jade, Maansteen, Pyriet, Saffier ( blauw ) en Sugiliet 

Lichamelijk klachten : Vissen domineert de voeten en de bloedvloeistof maar ook bronchiale klachten en chronische ziekten. Wanneer Vissen ook maar aan het kleinste ongemak wordt blootgesteld, dan lijkt het wel of het hele welzijn wordt aangetast, ook vormen van hypochondrie hoort bij Vissen. Vissen zijn vaak overgevoelig ( allergisch ) voor medicijnen.

Beeld van de Vissen

Vissen is het laatste teken van de dierenriem. Aan alle voorgaande sterrenbeelden hebben we gezien hoe de mens geleidelijk aan evolueert van individueel gericht naar sociaal gericht, gevolgd door een meer universele instelling om uiteindelijk in het teken Vissen één te worden met de kosmos. Daarna wordt de mens als het ware opnieuw geboren ( gereïncarneerd ) in het teken Ram. Bij het teken Vissen staat het ' gevoel ' centraal. Er kan aan de ene kant sprake zijn van extreme introversie en teruggetrokkenheid uit de wereld, terwijl de Vissen aan de andere kant dromen van succes en roem. Het probleem van Vissen is het contact met de medemens.

Met hun gevoelige natuur stuiten ze vaak op onbegrip. Het is beter dat Vissen goed naar hun innerlijke stem luisteren in plaats van iedereen een plezier te willen doen en daardoor zelf in moeilijkheden te raken. Vissen zijn romantisch, fantasievol en trouw als geen ander. Met al hun goede bedoelingen kunnen Vissen soms wel eens behoorlijk de kluts kwijt raken. Het zijn vaak laatbloeiers, doordat ze hun gevoelens niet durven uiten of bang zijn belachelijk te worden gevonden. Leren hoe de wereld in elkaar zit, doen ze eerder met hun gevoel dan met hun verstand. De Vissen vertegenwoordigt de fase van het vergaren van de uiteindelijke wijsheid, het samenbrengen van alle verschijnselen om een eenheid te vormen, om van daaruit een nieuwe cyclus in te luiden die dan weer begint met het teken Ram.

Als waterteken is Vissen erg emotioneel, gevoelig en beïnvloedbaar, al kunnen zij er niet altijd goed mee uit de voeten. Daarom is het teken Vissen één van de minst begrepen tekens van de dierenriem, wanneer het gaat om menselijke interactie. Sommige Vissen zijn zo beïnvloedbaar dat ze de eigen identiteit niet beseffen, zo kunnen ze het stempel gaan dragen van de persoon waarmee het laatst contact is geweest. De Vissen stemt zich in eerste instantie onbewust op de ander af: zijn invoelingsvermogen is bijzonder groot en hij/zij is erg ontvankelijk voor stemmingen, sferen, gevoelens en beelden die door anderen worden “ uitgezonden ”. Helderziendheid en inspiratie zijn zaken die daarom bij dit teken behoren. Vissen zijn vaak mediamiek en/of mystiek. Zij hebben het contact met de materie in bepaalde opzichten al verloren; ze weten er in de praktijk ook niet goed raad mee. Ze zijn niet primair op materie ingesteld, willen het liefst ook geen verantwoordelijkheid, roem of eer en trekken zich het liefst terug in hun eigen wereld. Graag werkt de Vissen achter de schermen in de eenzaamheid, waar hij/zij overigens een heel belangrijke  positie kan innemen, of anoniem in een groter geheel.

Vissen is uitstekend in staat genoegens en pretjes opzij te zetten en als dit noodzakelijk is om iets voor een ander te doen. Je ziet ze daarom vaak terug alle hulpverlenende beroepen, of werkzaam in ziekenhuizen, gevangenissen en andere inrichtingen. Maar ook onder artsen, priesters en andere religieuzen, geïnspireerde musici, vissers, scheepsbouwkundigen, reders, kunstenaars, dichters, regisseurs, magiërs, astrologen, spiritisten, asceten en watersporters. Vissen bezitten een sterk gevoelsleven en daarom kan het teken Vissen het ene moment in de zevende hemel lijken, om het volgende moment diep in de put zitten. Door dat sterke gevoelsleven bezit het teken Vissen een rijk innerlijk leven dat beïnvloed wordt door een rijke fantasie. Dit uit zich bij Vissen vaak door het schrijven van fantasieverhalen, in het bijzonder kinderverhalen omdat zij zich zo goed in die wereld kunnen inleven. Daarnaast bezit dit type ook andere artistieke vermogens. Iedere kunstbeoefening, onverschillig op welk gebied, is wenselijk voor de Vissen,  want hierin kan hij/zij veel van zijn spanningen afreageren. Vissen zijn erg beïnvloedbaar en zeker als hij/zij zijn eigen identiteit nog niet heeft gevonden, kunnen ze gemakkelijk het slachtoffer worden van mensen die misbruik van hen maken. Vissen hebben over het algemeen een sterke behoefte aan een geestelijk of spiritueel leven, hoewel ze niet persé godsdienstig hoeven te zijn. Velen kunnen zich moeilijk aanpassen aan de sfeer van voorschriften en geboden van de kerk en zoeken naar nieuwe geestelijke stromingen. In veel gevallen bestaat interesse in oosterse levensvormen of andere spirituele zaken. Het teken Vissen zijn dromers en ze leven vaak in een heel andere wereld dan de stoffelijke wereld. Droom en werkelijkheid zijn bij hem niet altijd gescheiden. Uit innerlijke onzekerheid kunnen zij zich terugtrekken in hun eigen droomwereld. De Vissen verkeert daarom ook graag in een omgeving waar hij/zij zich in alle stilte terug kan trekken, maar daarnaast ook de mogelijkheid heeft om contacten met anderen te leggen. Een verblijf aan zee of in elk geval aan het water zal de voorkeur hebben als vakantiebestemming. Begrippen als; loslaten, opofferen, filosofisch, onpraktisch, weinig zelfvertrouwen, teruggetrokken of vereenzaamd, soms verward, onduidelijk en chaotisch horen bij Vissen. De drang naar het beleven van eenheid om zo de binding te voelen met de oerbron, horen bij dit sterrenbeeld helemaal thuis. Hij/zij is altijd bang om in de steek te worden gelaten, zou niet te snel op moeten geven en moet leren ‘ nee ’ te zeggen. Teleurstellingen kunnen optreden als de Vissen hun doel te hoog stellen en te hoge, irreële verwachtingen hebben van de oprechtheid van hun medemens. Meer dan welk teken van de dierenriem ook, kunnen Vissen zich overgeven aan de golvende bewegingen van eb en vloed, die hun innerlijk zo vaak beroert. 

Kan goed overweg met : Kreeft - Schorpioen ( best ) & Steenbok - Stier ( goed )

Gaat niet goed samen met : Maagd

Heeft nodig : een spirituele hogere sfeer

Dan is hij/zij : aan- en invoelend en opofferend

Anders wordt hij/zij : beïnvloedbaar, chaotisch en zweverig

< Terug naar overzicht 

© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel