Algemene informatie :

Kleur : meestal blauw, maar ook groen, geel en violetzwart

Hardheid : 9

Kristallisatie : 

Saffier is een aluminiumoxide en behoort tot de zeer harde korunden. Hij kristalliseert trigonaal in splinters, marmer en gneisen. Metallieke afzettingen zorgen voor diverse kleuren. De beroemde blauwe Saffier bijvoorbeeld dankt zijn kleur aan de metalen ijzer en titaan.

Gebruikelijke handelsvormen :

Geslepen tot sieraad en stukken om op te leggen. De zeer zeldzame Padparadsja ( Stersaffier ) wordt als amulet gebruikt voor huwelijkse trouw.

Geneeskrachtige werking :

Saffier zou de sterkste steen zijn voor de zenuwen. De steen werkt compenserend via de schildklier en is op die manier tegen het zogenaamde cor nervosum ( nerveuze hartklachten ).

Bij gebrek aan eetlust: leg gedurende een nacht Saffier ( ook als sieraad gevat ) in een glas met water en drink dat water over de dag verdeeld telkens een kwartier voor de maaltijden. Een bad in warm Saffierwater zou bij het verzachten van reumatische aandoeningen wonderen doen: tweemaal per week een kwartier.

Als sieraad gedragen, geeft de Saffier rust en meer beheersing. Saffier versterkt de wilskracht en de kracht tot herstel. Heeft een sterk effect op de psyche en de hersenen.

Blauwe saffier bevordert liefde, waarheid en zuiverheid. De steen harmoniseert de chakra's en haalt negatieve energie weg. Blauwe Saffier werkt sterk in op het keelchakra ( 5e chakra ) waardoor het een positief effect heeft op zelfexpressie en communicatie en de schildklier.

Toepassing en verzorging :

De Saffier moet in droog zeezout ontladen en tegelijkertijd weer opgeladen worden: stel de steen zo mogelijk niet aan de zon bloot!

Sterrenbeeld : 

Vissen en Stier

Chakra :

Derde oog chakra

Sorteer op
 • Saffier edelsteenhanger
  Saffier edelsteenhanger

  Geneeskrachtige werking :

  Saffier zou de sterkste steen zijn voor de zenuwen. De steen werkt compenserend via de schildklier en is op die manier tegen het zogenaamde cor nervosum ( nerveuze hartklachten ).

  Bij gebrek aan…

  € 7,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel