Algemene informatie :

Ametrine is een combinatie tussen Amethist en Citrien.

Kleur : de kleur varieert van paars naar bleekgeel. De naam is de samenvoeging van Ame-thist en Ci-trien

Hardheid : 7

Kristallisatie : kan ontstaan doordat een reeds gevormde geode opnieuw door lava wordt verhit.
Als de gehele geode langdurig wordt verhit rond 1100 gr.C.of meer, zal er Citrien ( geel ) ontstaan. Wanneer het echter op een omslagpunt komt, ( ±860 gr.C. ) en ook nog voor een bepaalde periode, dan zal maar een gedeelte veranderen.
Dan verschijnt er Citrien binnen het Amethist kristal. Dit noemen we dan Ametrien.
Dan zijn de twee complementaire kleuren in één steen aanwezig. 
Dit maakt dit kristal niet alleen tot een schitterend juweel maar bezit tevens de kracht om tegengestelde polen met elkaar te verenigen.
 

De geestelijke paarse kleur, die naar binnen keert en rust geeft, verbonden met het geel van de zon, de uitstraling, activiteit en warmte..

Gebruikelijke handelsvormen :

Als hanger en sieraad

Geneeskrachtige werking :

Ametrien is een steen die stress en spanning vermindert en het kalmeert de geest en zorgt voor innerlijke rust. Ametrien helpt je DNA stabiliseren en stimuleert de zuurstofvoorziening van het lichaam. Ametrien maakt je ook creatief en werkt zuiverend en ontgiftend voor het lichaam en activeert de hersenen. Ametrien geneest maagzweren, hoofdpijn door spanningen en vermoeidheid. Draag Ametrien lange tijd op het lichaam. Ametrien is nuttig bij langdurige ziekten want het biedt inzicht in de oorzaken van ongemakken en gaat tot de bodem van bepaalde dingen. Ametrien reinigt negativisme en vergiften uit de aura en het lichaam. Ametrien kan altijd in de zon gelegd worden maar je dient er van uit te gaan dat de kleur wel verdwijnt na gelange tijd.

Ametrien is goed voor de ogen en activeert de hersenen. Ook is het goed voor het inzicht en aanpassingensvermogen wat nodig is om beperkende gedrags- en denkpatronen te veranderen. Helpt bij hoofdpijn en opvliegers en sidderen. Het versterkt de kalmerende en zuiverende energie van Amethist samen met Citrien, en verenigt verstand en intuïte in zich, maakt creatief en zet aan tot handelen. Het geeft een bescherming bij astraal reizen en psychische aanvallen en heeft een gunstig effect op meditatie en divinatie. Werkt sterk zuiverend en ontgiftigend, en verminderend tegen stress en spanningen in het hoofd en geeft een gevoel van welzijn en controle.
Het werkt positief op de werking van chronische vermoeidheid, depressie, het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem.

Geestelijk lost het gevoelschaos op en harmoniseert de behoeftes en wensen die we hebben. Het schenkt harmonie die we nodig hebben en helpt tegen nerveusiteit. Spiritueel brengt het je tot je spiritualiteit en brengt de zielen die in ons leven tot rust. Als je je aangetrokken voelt past die bij jou. Het is een heel sterke steen, dus niet voor iedereen geschikt!!

Verder reinigt het je bloed, en is goed voor depressies, maagzweren, spanningshoofdpijn, maagzweren, oogkwalen, (CVS)=chronisch vermoeidheidssyndroom. Verder verlicht het psychische stoornissen en kan het emotionele blokkades opheffen.

Toepassing en verzorging :

Ontlaadt de steen eens per maand onder stromend water. Opladen kan gebeuren tussen getrommelde Bergkristallen.

Sterrenbeeld : 

Vissen en Weegschaal

Chakra :

Kruinchakra en Zonnevlechtchakra

 

Sorteer op
 • Ametrine (Ametrien) edelsteenhanger
  Ametrine (Ametrien) edelsteenhanger

  Geneeskrachtige werking :

  Ametrien is een steen die stress en spanning vermindert en het kalmeert de geest en zorgt voor innerlijke rust. Ametrien helpt je DNA stabiliseren en stimuleert de zuurstofvoorziening van het lichaam.…

  € 12,95
 • Ametrine (Ametrien) groot in metaal gelegd
  Ametrine (Ametrien) groot in metaal gelegd

  Zeer mooie Ametrine ( Ametrien ) hanger in aparte vorm en in metaal gelegd !

  Grote hanger : ca. 3/4 cm

  Geneeskrachtige werking :

  Ametrien is een steen die stress en spanning vermindert en het kalmeert de geest en zorgt voor…

  € 17,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel