Algemene informatie :

Kleur : Lepidoliet is meestal lila tot roze, maar soms ook grijs, geel of groenachtig

Hardheid : 2,5 tot 4

Kristallisatie : 

De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige tot parelmoerglans. Het is een mica oftewel aluminiumsilicaat. In ruwe vorm zijn mica's gelaagd met een bijna schilferachtige textuur.

Gebruikelijke handelsvormen :

Als trommelsteen, ruwe steen of sieraad. De steen kan op een pijnlijke plek gelegd worden. 
Bij slaapproblemen kan de steen onder het kussen gelegd worden. 
Het kan verwerkt worden tot een elixer, goed tijdens de menopauze.

Geneeskrachtige werking :

Lepidoliet werkt beschermend, kalmerend en reinigend. De steen stimuleert onafhankelijkheid en het stellen, concentreren op en verwezenlijken van doelen en stimuleert hiermee persoonlijke groei. Lepidoliet stimuleert ook rationeel en analytisch denken, concentratie, objectiviteit en helpt hiermee om beslissingen te nemen. De steen bevordert innerlijke rust en helpt beperkende gedrag- en denkpatronen doorbreken. Doordat het lithium bevat, draagt het bij aan het stabiliseren van stemmingswisselingen. Het gaat negativisme, depressie, stress, afhankelijkheid, dwanggedachten en wanhoop tegen en helpt bij mensen met anorexia, bipolaire stoornissen en verslavingen. Het helpt je eigen grenzen beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf en beschermt tegen elektromagnetische straling ( computers, mobiele telefoons, etc. ). Het verjaagt negativisme!

De steen helpt bij astraal reizen en contact maken met vorige levens. Fysiek helpt Lepidoliet bij slaapstoornissen, zenuwpijn, verdoofd ischias en zenuwpijn, gewrichtsklachten, allergieën, epilepsie en de ziekte van alzheimer. Versterkt het immuunsysteem, herstructureert DNA, verlicht uitputting en het ontgift de huid en bindweefsel. De steen werkt ontgiftend en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.

Toepassing en verzorging :

Leg Lepidoliet een nacht tussen Bergkristallen. Gebruik geen water om de steen te reinigen, in de zon zal hij bleker worden.

Sterrenbeeld : 

Vissen

Chakra :

Hartchakra en Kruinchakra

 

Sorteer op
 • Lepidoliet klein edelsteenhanger 1-2cm
  Lepidoliet klein edelsteenhanger 1-2cm

  Geneeskrachtige werking :

  Lepidoliet werkt beschermend, kalmerend en reinigend. De steen stimuleert onafhankelijkheid en het stellen, concentreren op en verwezenlijken van doelen en stimuleert hiermee persoonlijke groei.…

  € 6,95
 • Lepidoliet groot edelsteenhanger 3cm
  Lepidoliet groot edelsteenhanger 3cm

  Geneeskrachtige werking :

  Lepidoliet werkt beschermend, kalmerend en reinigend. De steen stimuleert onafhankelijkheid en het stellen, concentreren op en verwezenlijken van doelen en stimuleert hiermee persoonlijke groei.…

  € 7,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel