Maagd - Virgo

maagd.jpg

Bachbloesem : Centaury ( duizendguldenkruid ) - moeilijk nee kunnen zeggen, zwakke wilskracht, over zich heen laten lopen - anderen van dienst zijn zonder eigen behoeften te ontkennen, opkomen voor jezelf

Sleutelwoorden :  ik analiseer, beïnvloedbaar, bekritiseren, corrigeren, dienstbaar, geen “ nee ” kunnen zeggen, komt niet voor zichzelf op, louteren, perfectionistisch, reinigen, Studeren, verbeteren, voorbereiden, werken, willoos

Helende kleur : lichtbruin en zandkleur

Geuren : camelia, cipres, lavendel, palmarosa, rozen/rozenhout en salie

Chakra : Zonnevlechtchakra - denken

Geboortestenen : gele Saffier, gele Agaat, Jaspis en Carneool

Bijhorende edelstenen : Carneool, Citrien, Jaspis rood en Breccie, Goudtopaas, Pyriet en Tijgeroog

Lichamelijke klachten : het zenuwstelsel en de darm( flora ). Maagd mensen blijken vaak vegetarisch te zijn, mede door hun interesse in de gezondheid.

Beeld van de Maagd

Het sterrenbeeld Maagd staat in het teken van ' dienstbaarheid ', die voortkomt uit een analytische geest in combinatie met een zekere afstandelijkheid en werkijver. Opvallend is het te ontdekken hoe de afnemende krachten van de Leeuw in de Cusp van het verborgene ondergaan, om in het teken Maagd te worden getransformeerd tot een vorm van bruikbaarheid en pragmatische doelgerichtheid. Mannen geboren onder dit veranderlijke aardeteken Maagd zijn van het sterke, stille type terwijl de vrouwelijke Maagd ordelijk is en kieskeurig. In positieve zin kan de Maagd blijk geven van oprechtheid en medeleven en bijzonder geestig uit de hoek komen. Even zo makkelijk echter zijn ze pietluttig, koel en maken ze zich druk over de meest onbenullige details. In de liefde en in de relatie tot hun naasten kunnen ze trouw en liefdevol zijn, maar ook preuts en onbenaderbaar. Over het algemeen zijn het toegewijde ouders en partners. Werk speelt een belangrijke rol in het leven van de Maagd.

Maagden hebben de zaken graag goed voor elkaar, zijn ijverig en organiseren de boel tot in de puntjes of het nu gaat om de huishouding, hun werk, hun hobby of hun kinderen, hun huiswerk, ze pakken het op een bijna fanatieke manier aan. Ze werken hard, maar maken toch geen harde indruk. Ze belonen zichzelf vaak stilletjes, op een manier die niemand doorheeft. Op een planmatige manier kunnen Maagden goed omgaan met geld en vlooien ze alles tot op de laatste cent uit, hoewel ze soms ook heel krenterig kunnen zijn. De Maagd wordt geregeerd door de planeet Mercurius en is daarom dol op puzzels en spelletjes. Hoewel de Maagd vaak bijzonder slim is, doet hij/zij het lichamelijk liever kalm aan. De Maagd raakt snel vermoeid en mist de explosieve energie van bijvoorbeeld Ram, Leeuw of Tweelingen. Deze trage doorzetters zijn in psychisch opzicht snel van de kaart en tobben nogal eens met maagklachten. Hoe in de war ze ook lijken te zijn in hun jeugd, op latere leeftijd krijgen ze meer greep op hun leven. De meeste voldoening vinden ze in beroepen waarin ze hun dienstbaarheid kunnen bewijzen. 

De Maagd is het teken van kritiek en zelfkritiek. Hij/zij analyseert kritisch, zeer zeker ook de gevolgen van handelingen en gebeurtenissen. De Maagd ziet geen detail over het hoofd en kan zich lang met kleine zaken bezighouden, zich daar soms zo in verliezen dat hij/zij de grote lijnen over het hoofd ziet. Ook zijn emoties worden aan een kritisch onderzoek onderworpen, waardoor de Maagd soms wal koel overkomt. Het is een dienstbaar teken, dat vaak een zetje van buitenaf nodig heeft om tot handelen over te gaan. Ze houden van orde en netheid. Dat kan in het dagelijkse leven tot uiting komen in een grote kieskeurigheid en dat zeker richt op alles wat hij eet. De Maagd is graag bezig met zijn gezondheid en ( vegetarische ) diëten vallen daarom ook onder dit teken. En…. hij/zij houdt van goed en gezond eten. Als aardeteken hebben Maagden oog voor de materie, houden ze van afgepast comfort en van goede kleren. In de wereld van de mode-ontwerpers speelt het teken Maagd een grote rol. Zeer zeker ook omdat zij letten op ieder detail en dat tot in de finesses uitwerken. De Maagd is voor alles op een bepaalde manier een verstandsmens en als aardeteken richt de Maagd zich vooral op de werkelijkheid en het haalbare en datgene wat hij/zij met de zintuigen kan waarnemen.

Maagden kunnen goed advies geven en met praktische oplossingen komen, al vinden ze het moeilijk hun persoonlijke problemen op een dergelijke manier te benaderen. Maagdmensen zijn beslist zuinig te noemen, ze vragen zich niet af of ze iets mooi vinden, maar wel of het degelijk is, en of ze er inderdaad wat aan hebben en of zij waar voor hun geld krijgen. Soms vertonen ze klachten van nerveuze aard, vooral spijsverteringsklachten komen bij dit teken vaak voor, evenals verstopping. Maagdmensen zijn ook vaak terug te vinden in beroepen waarbij het op precisie aankomt. Zoals bij een computerprogrammeur, maar evengoed als horlogemakers, onderzoekers, chemici, psychologen, astrologen, analisten, kunstcritici, gespecialiseerde handelslieden, kruidenhandelaars, apothekers, of als arts of verpleger. Vaak beter als specialist dan als huisarts want aan het menselijk contact met de patiënt ontbreekt het hem/haar wel eens, omdat ze soms meer “ het geval ” willen onderzoeken als de interesse op willen brengen voor de mens daarachter.

In de astrologie worden de Maagden wel de “ Pietjes-Precies ” van de dierenriem genoemd.

Kan goed overweg met : Steenbok - Stier ( best ) & Kreeft - Schorpioen ( goed )

Gaat niet goed samen met : Vissen

Heeft nodig : dienstbaarheid, netheid, orde, een taak

Dan is hij/zij : afwachtend, bescheiden en ingetogen

Anders wordt hij/zij : vitterig, overkritisch, en valt over iedere kleinigheid

 

< Terug naar overzicht 

© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel