Waterman - Aquarius

waterman.jpg

Bachbloesem : Water violet ( waterviolier ) - afstandelijk, trots, koel - bekwaamheden in dienst van anderen stellen, emoties toestaan, contact

Sleutelwoorden : ik weet, afstandelijk, bevrijden, gereserveerd, hervormen, hoogmoed, innoveren, intelligent, onderzoeken, trots, veel wijsheid, vooruitzien, vriendschap sluiten, weten

Helende kleur : indigo

Chakra : Voorhoofdchakra - intuïtie

Geboortestenen : Amazoniet, Quartz Crystal ( Bergkristal ), Turkoois en Valkenoog

Bijhorende edelstenen : Aquamarijn, Chrysocolla, Fluoriet, Labradoriet, Malachiet, Pyriet, Toermalijnkwarts, en Topaas blauw

Lichamelijke klachten : problemen in  onderbenen, enkels en bloedsomloop, daardoor kans op spataders en aderverkalking.

Beeld van de Waterman

Dit vaste luchtteken wordt geregeerd door de planeet Uranus, de meest zonderlinge onder de planeten, ook wel de ' breker ' genoemd. Zoals de afgelopen 2000 jaar in het teken stond van het sterrenbeeld Vissen en gekenmerkt werd door het thema ' lijden ', zo zal het voor ons liggende tijdperk wellicht dezelfde kenmerken dragen als de fantasievolle en dwaze mensen die onder dit teken geboren zijn. Mensen met een grote intellectuele en kunstzinnige nieuwsgierigheid, die bij voorkeur alles anders en op een nieuwe manier willen doen, die gefascineerd zijn door wetenschap en nieuwe uitvindingen en voor wie het essentieel is, anderen daarvan op de hoogte te stellen en deelgenoot te maken. Misschien zijn hun ideeën af en toe onbruikbaar of onpraktisch en misschien is hun drang tot het delen met anderen soms wat te opdringerig en maken ze daarmee inbreuk op andermans privacy.

Als je Watermannen hun gang laat gaan kunnen ze het heel ver schoppen. O wee echter als ze strenge of liefdeloze ouders of leraren hebben. Daaronder kunnen ze ernstig lijden en daartegen kunnen ze enorm rebelleren. Op den duur komt het echter wel weer in orde, maar dat kan een hele tijd duren en een groot deel van het leven van de Waterman kan erdoor verpest worden. Watermannen zijn meestal van mening dat mensen elkaar nodig hebben en kunnen daarom niet goed tegen alleen zijn. Paradoxaal genoeg voelen ze zich vaak ongelukkig omdat ze de juiste partner niet kunnen vinden. Als ze zich ongelukkig voelen is dat meestal direct terug te voeren op dit probleem. De Waterman is een echte wereldhervormer en de wereld is zijn klankbord. Waterman en Vissen zijn het verst geëvolueerd in de menselijke cyclus, die zich voltrekt via het persoonlijke ( de relatie tot jezelf ), het sociale ( de relatie tot anderen ) en zoals in deze laatste twee tekens, via het universele ( in de relatie tot de kosmos, het universum ).

De Waterman breng ons de boodschap voor het nieuwe tijdperk. Deze boodschap leert ons de waarde van het accepteren, maar confronteert ons tevens met het element ' snelheid ', briljante ideeën, een groot innoverend vermogen en zekere vooruitziende en paranormale kwaliteiten. De Waterman is een sociaal ingesteld mens, die zich het liefst begeeft onder geestverwanten en vrienden. Vaak zijn ze bijvoorbeeld lid van een politieke beweging. De Waterman wil graag vormen en grenzen doorbreken en zelf bepalen wat en hoe hij/zij iets wil doen. Elke regel van buitenaf zien zij als inbreuk op hun persoonlijke vrijheid, die hen erg lief is. Ze stellen hun eigen regels op en die kunnen sterk afwijken van de gangbare. Maar de Waterman is een individualist en durft zijn innerlijke gekozen weg te gaan en hij/zij gunt daarnaast de ander zijn eigen zienswijze. Want de Waterman kan objectief denken, los van zijn eigen emoties en gevoelens. 

Omdat de Waterman als luchtteken iets logisch wil beredeneren, kunnen gevoelszaken hem/haar wel eens in verlegenheid brengen en hij/zij kan door zijn onbewuste gevoel als het ware zo overspoeld worden, dat de Waterman dan zelfs gevoeliger lijkt dan een waterteken. “ Vrijheid, gelijkheid en broederschap ” is de leuze van de Waterman en ook het “ leven en laten leven ”. Vrije liefde en andere samenlevingsvormen vallen daarom onder dit teken. De Waterman is meer het teken van vriendschap op basis van gelijkheid dan op basis van liefde. Toch kunnen Watermannen hun “ware Liefde”  erg trouw zijn vanwege het vaste teken, als zij zich maar niet ingedamd voelen en kunnen blijven optrekken met vrienden en vriendinnen die zij verkiezen. De Waterman wil zich ongebonden voelen en is geïnteresseerd in algemeen menselijke dingen, in wetenschap en in techniek. Ze kunnen met geniale, maar ook met de raarste ideeën aan komen zetten. Soms zijn die hun tijd ver vooruit, want de Waterman is gericht op de verre toekomst. Zij kunnen fantaseren over zaken die pas over tientallen jaren hun ingang doen vinden.

Ondanks dat de Waterman zo’n voorstaander is van vrijheid en origineel denken, kan hij/zij heel lang aan een eigen mening vasthouden en niemand dan alleen henzelf is in staat die mening te wijzigen. Daarnaast zijn ze geïnteresseerd in alternatieve geneeswijzen en alles wat letterlijk met het overschrijden van grenzen te maken heeft, zoals de lucht- en ruimtevaart,  model spoorbouw, computers en de astrologie. Zo vindt men onder dit teken astronauten, ijzerbewerkers, wetenschappers, piloten, astrologen, psychologen en schrijvers van bijvoorbeeld sience-fiction. Ze werken graag met allerlei nieuwe technische hulpmiddelen die het leven kunnen veraangenamen. De nieuwste technische snufjes zijn aan hen goed besteed. 

Helderziende en plotselinge flitsende inzichten horen ook onder dit teken thuis, zoals ook plotselinge veranderingen. Een Waterman kan door zo’n flitsend inzicht heel “ impulsief ” beslissingen nemen en zijn koers ineens wijzigen. De bliksem valt niet voor niets onder dit teken. Een Waterman kan erg onrustig zijn, met als gevolg dat ze lichamelijk en geestelijk erg gespannen kunnen raken. Voor iedere Waterman is het daarom goed om elke dag zowat een kwartiertje wat ontspanningsoefeningen te doen, ook al zal het wat moeite kosten daar het geduld voor op te brengen en de tijd voor vrij te maken. Want vervelen doet een Waterman zich niet gauw. Hun veelzijdige interesse in alles wat nieuw is zorgt ervoor dat ze altijd wel iets om handen hebben. De Waterman verafschuwt sleur, gelooft heilig in rechtvaardigheid en houdt ervan de wereld te ontdekken.

Watermannen moeten leren met hun innerlijke tegenstrijdigheden om te gaan en hun egocentrisme te leren beteugelen. Hij/zij heeft een voorkeur voor sporten die met snelheid te maken hebben, zoals auto- en motorraces maar ook sport- en zweefvliegen kunnen de voorkeur hebben. Reizen doet een Waterman graag en veel, het liefst naar gebieden die niet direct tot de toeristische gebieden behoren, maar wel daar waar hij/zij veel mensen kan ontmoeten en waar niet alles zo voorspelbaar is. Vervelen zal men zich niet gauw met een Waterman in de buurt,  want ze kunnen op de gekste momenten met hun originele plannen naar voren komen. Soms kan het uiterlijk van de Waterman iets ongewoons hebben en zijn bekend om hun trend-settende kledingkeuze soms traditioneel maar soms uiterst provocerend en ‘ anders ’. Voor de Waterman geldt:  “ Het enige dat onveranderlijk is, is dat alles altijd verandert ”.

Kan goed overweg met : Tweeling - Weegschaal ( best ) & Ram - Boogschutter ( goed )

Gaat niet goed samen met : Leeuw

Heeft nodig : broederschap, gelijkheid en vrijheid

Dan is hij/zij : hervormend, vernieuwend en vindingrijk

Anders wordt hij/zij : nerveus, onhandelbaar en tegendraads

< Terug naar overzicht 

Sorteer op
 • Verjaardagskaart met envelop en Quartz Crystal edelsteen
  Verjaardagskaart met envelop en Quartz Crystal edelsteen

  Verjaardagskaart met envelop en Quartz Crystal edelsteen.

  Geneeskrachtige werking :

  Bergkristal brengt weer leven in gevoelloze, koude, verlamde lichaamsdelen. Stelpt kleine bloedingen. Door de koelte van Bergkristal verdwijnen…

  € 6,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel