Algemene informatie :

Andere benaming: Karbonkel.

Kleur : rood, zelden doorschijnend

Hardheid : 9

Kristallisatie : 

De steen behoort tot de korunden, trigonaal gekristalliseerde aluminiumoxiden. Insluitsels van chroom zorgen voor de kleur, concentrische rutielnaaldjes maken het een heel enkele keer mogelijk dat er een Sterrobijn van geslepen wordt.

Gebruikelijke handelsvormen :

Geslepen tot sieraad of om op te leggen.

Geneeskrachtige werking :

De Robijn versterkt de afweerkracht bij infectieziekten en het hart, hij kan een nacht in een scheut rode wijn gelegd worden ( daarvoor kan ook een als sieraad gevatte Robijn worden gebruikt ). Drink de volgende dag de wijn met kleine slokjes. Oogontstekingen worden minder als er een Robijn ( ook als sieraad gevat ) op wordt gelegd. Samen met Amethist gaat Robijn lage bloeddruk ( hypotonie ) tegen. De Robijn stimuleert de seksuele energie als hij over het schaambeen heen en weer bewogen wordt. De ideale situatie ontstaat als de Robijn in combinatie met Granaat wordt gedragen.

Robijn kan helpen bij impotentie: leg elke avond 20 minuten lang een zuivere Robijn op het basischakra. Als gelukssteen voor de liefde wekt de steen liefde en hartstocht. Robijn maakt gevoelig binnen een relatie. Robijn helpt tegen slechte invloeden.

Toepassing en verzorging :

Ontlaadt de steen twee keer per maand onder stromend water en laadt hem tenminste twee uur in de zon weer op.

Sterrenbeeld : 

Ram

Chakra :

Wortel - en Hartchakra

Sorteer op
  • Robijn ruw edelsteenhanger
    Robijn ruw edelsteenhanger

    Geneeskrachtige werking :

    De Robijn versterkt de afweerkracht bij infectieziekten en het hart: hij kan een nacht in een scheut rode wijn gelegd worden ( daarvoor kan ook een als sieraad gevatte Robijn worden gebruikt ). Drink de…

    € 12,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel