Wierook staat symbool voor zuiverheid, mededogen en wijsheid. Volgens Chinese tradities wordt wierook volgens een strikt ritueel aangestoken. Eerst moeten er drie buigingen met knielingen gemaakt gevolgd door een buiging met de handhouding Namaskara mudra ( handen op borsthoogte met de handpalmen tegen elkaar ). Hierna mogen er drie wierook stokjes ontstoken worden. Dit wordt gedaan door de stokjes vast te houden tussen de wijs- en ringvinger of tussen duim en wijsvinger. Chinezen ontbranden wierook om hun grootvaderen, de goden, te eren.

Wierook branden is meer dan de lucht aangenaam laten ruiken.

Het kan een ritueel worden en we kunnen daarbij onze gedachten concentreren en uitzenden.

Het wordt dan ook uitgevoerd in een rustige omgeving en dit heel vaak met een bepaalde intentie.

 

Wat is wierook ?

Letterlijk vertaald betekend wierook heilige rook of gewijde rook. Wierook wordt al honderden jaren in verschillende religies gebruikt. In het roomskatholieke, oosters orthodox, islamitisch, hindoeïstisch en boeddistisch geloof wordt of werd wierook toegepast. Wierook wordt ook in de wicca toegepast. Wierook behoort tot het element lucht. 

Wat doet wierook ?
 

Wierook ruikt niet alleen lekker, ook heeft het een werking op lichaam en geest. We weten allemaal waarschijnlijk wel dat geuren een effect hebben op je gemoedstoestand. Zo ook wierook. 
Het kan ook worden gebruikt om negatieve energieën te weren, of om een huis te zuiveren van eventuele negatieve energieën. 
Ook kan wierook de chakra's in balans brengen. Al met al veel doeleinden dus. 

 < Terug naar Informatie

© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel