Algemene informatie :

Andere benaming : de donkere variant van de lichte Tijgeroog.

Kleur : blauwgroen tot blauwgrijs en blauwzwart

Hardheid : 7

Kristallisatie : een kwartsaggregaat met glimmende afzettingen, die de glans veroorzaken met daarbij vezelige insluitsels van zwartblauwe asbestvezels, die vastzitten in het kwarts.

Gebruikelijke handelsvormen :

Gepolijst voor hand en zak en om op te leggen, als sieraad.

Geneeskrachtige werking :

Bijziendheid, oogontstekingen en allerlei oogproblemen zouden door de Valkenoog worden verminderd, vooral als die in plakjes gesneden steen in water verwarmd en dan op het ooglid gelegd wordt. Hier zou het echter kunnen zijn dat ( als wel vaker het geval is ) het uiterlijk en de naam van de steen invloed hebben op de therapeutische mogelijkheden.

Hoofdpijn en migraine zouden afnemen. Helpt bij astma en ademhalingsklachten. Maakt doelbewust en laat eigen zwakheden onderkennen.

Valkenoog werkt remmend en inzichtgevend en helpt je om afstand te nemen en het grotere geheel te zien. De steen remt overmatige angst, emoties, agressie en  stemmingswisselingen. Valkenoog helpt om beperkende gedrag- en denkpatronen te doorbreken en pessimisme en een slachtofferhouding te verminderen. Het geeft inzicht in je levenspad en inzicht in complexe situaties en helpt hierdoor bij het nemen van beslissingen. Spiritueel werkt de steen aardend en bevordert helderziendheid. Valkenoog remt de energiestroom en vermindert hiermee stress, nervositeit, beven, overmatige hormoonproductie en hyperactiviteit. De steen vertraagt de stofwisseling en remt een overmatige seksuele drang. Het heeft een positieve werking op bloedvaten, darmen en de benen.

Toepassing en verzorging :

De Valkenoog blokkeert de energiestroom, draag hem daarom nooit langer dan zeven dagen achter elkaar. Ontlaadt hem in droge, getrommelde Hematieten. Laadt hem weer op in Bergkristallen.

Sterrenbeeld : 

Waterman

Chakra :

Voorhoofdchakra

Sorteer op
 • Valkenoog edelsteenhanger
  Valkenoog edelsteenhanger

  Geneeskrachtige werking :

  Bijziendheid, oogontstekingen en allerlei oogproblemen zouden door de Valkenoog worden verminderd, vooral als die in plakjes gesneden steen in water verwarmd en dan op het ooglid gelegd wordt. Hier zou…

  € 9,95
 • Valkenoog ruw edelsteenhanger +- 3,5cm
  Valkenoog ruw edelsteenhanger +- 3,5cm

  Geneeskrachtige werking :

  Bijziendheid, oogontstekingen en allerlei oogproblemen zouden door de Valkenoog worden verminderd, vooral als die in plakjes gesneden steen in water verwarmd en dan op het ooglid gelegd wordt. Hier zou…

  € 11,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel