Algemene informatie :

Kleur : bijna wit tot lichtblauw of duifblauw, vaak met strepen. Ook in roze, rood en koperkleur

Hardheid :  7

Kristallisatie : in vezelige aggregaten trigonaal gekristalliseerd kwartsoxide.

Gebruikelijke handelsvormen :

Gepolijst voor in de hand, in de zak, om op te leggen, verder als sieraad en gelaagde steen.

Geneeskrachtige werking :

De beste steen voor de keel: tegen infecties gepaard gaand met koorts en alle ontstekingen, waarbij hij ook beschermt tegen besmetting. Tegen heesheid: breng Chalcedoonwater met een snufje zout aan de kook.

Bij chronisch terugkerende amandelontsteking draagt u gedurende langere tijd een ketting van kleine steentjes samen met Turkoois, Sodaliet, Aquamarijn en blauwe Topaas.

Chalcedoon werkt compenserend op de schildklier. Chalcedoon wordt geadviseerd bij problemen met de stembanden en bij spraakstoornissen.

De steen geeft jonge moeders voldoende melk en voorkomt borstontsteking.

Als niet te strak aangelegde beenband van platte stenen in combinatie met Hematiet en Barnsteen werkt Chalcedoon bij vermoeide en opgezwollen benen en tegen spataderen. Drink aanvullend Hematietwater en leg bij pijn Hematiet op ( benen hoog leggen ).

Gaat nachtmerries en angstdromen tegen. Versterkt het zelfvertrouwen, in het ideale geval samen met goud ( bijv. Chalcedoon in goud gevat ).

Verder heeft het een positieve werking op het geheugen en kalmeert in stress-situaties, het is daarom een goede steen om te dragen tijdens examens. Het werkt bloeddrukverlagend en bevordert het immuunsysteem. Het heeft een positieve werking op de longen, bloed en doorbloeding, vochtophoping, en op de insuline productie en dus diabetes.

Toepassing en verzorging :

De Chalcedoon moet eenmaal per maand onder stromend lauwwarm water ontladen worden en om op te laden het liefst een nacht in een Amethistgeode worden gelegd. Elixer wordt gemaakt door Bergkristal en Chalcedoon een nacht in 0.3 liter water te laten trekken.

Sterrenbeeld : 

Kreeft en Boogschutter

Chakra :

Keelchakra

Sorteer op
  • Chalcedoon edelsteenhanger
    Chalcedoon edelsteenhanger

    Geneeskrachtige werking :

    De beste steen voor de keel: tegen infecties gepaard gaand met koorts en alle ontstekingen, waarbij hij ook beschermt tegen besmetting. Tegen heesheid: breng Chalcedoonwater met een snufje zout aan de…

    € 14,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel