Algemene informatie :

Kleur : gewoonlijk blauw tot blauwzwart, soms gestreept, met wit, grijs of groen. De steen is gelaagd, doorzichtig of opaak met een glas- of parelmoerglans. Het is een hele kwetsbare steen.

Hardheid : 4 tot 7

Glans : parelglans

Opaciteit : doorzichtig of doorschijnend

Breuk : splinterig

Kyaniet is te vinden in metamorg gesteente en vormt dunne, bladvormige kristallen die vanuit een gemeenschappelijke punt uitstralen. De meeste stenen komen uit Oostenrijk, Brazilië, Frankrijk, Italië en Rusland. De witte of grijze variant heet Rhecticiet. Bij Kyaniet is de hardheid afhankelijk van de richting waarin het kristal wordt gespleten ( de steen wordt daarom ook wel distheen genoemd, wat ' twee krachten ' betekent ). Als helende steen is Kyaniet een uitstekende geleider van de levensenergie.

Gebruikelijke handelsvormen : 

Als hanger en sieraad.

Geneeskrachtige werking :

Kyaniet is een uitstekende steen voor afstemming ( op spirit ) en meditatie. Hij werkt kalmerend en is een krachtige overdrager en versterker van energieën van een hoge vibratie. Hij helpt je intuitie ontwikkelen, stimuleert paranormale vermogens en legt een verbinding met spirituele gidsen. Kyaniet bevordert een houding van mededogen, aardt spirituele vibraties en wekt genezende dromen op. Hij brengt de chakra's en verfijnde lichamen op één lijn en reinigt de energiebanen/meridianen in het lichaam om doorstroming te bevorderen. Hij herstelt de lichamen na healing en transformatie en brengt je geest en lichaam weer in balans. Dit maakt Kyaniet een zeer geschikte steen om te gebruiken bij healings en daarna. Het bij je dragen van een stukje Kyaniet zorgt dat je overeind blijft staan en stevig geaard in tijden van ( heftige ) emotionele ontwikkeling en transformatie. Daarbij doorbreekt hij blokkades die je groei belemmeren en moedigt hij je aan de waarheid te spreken en je angsten te doorbreken. Het activeert de levensenergie.

Het maakt spontaan, empathisch en zet aan tot zelfexpressie en communicatie. Het bevordert ook helderheid van geest, logisch en rationeel denken en eerlijk en oprecht zijn. Fysiek heeft Kyaniet een positieve werking op de ( kleine ) hersenen, fijne motoriek en flexibiliteit, spieren, schildklier, ( bij )nieren, keel en strottenhoofd en werkt koortsverlagend. Kyaniet is een natuurlijke pijn-verlichter en verlaagt bloeddruk. Ondersteunt het spreken, de vaardigheid om te articuleren en het aanleren van talen. Het kalmeert en verdrijft sombere gedachten.

In de hand gedragen tijden een reis, werkt het tegen reisziekte. Met Kyanietwater helpt het tegen keelpijn ( steen een nacht in het water laten liggen ).

Toepassing en verzorging :

Kyaniet houdt geen negativisme vast en hoeft daarom nooit gereinigd te worden.

Sterrenbeeld : 

Ram, Stier en Weegschaal

Chakra :

Keelchakra, brengt chakra's op één lijn

Sorteer op
  • Kyaniet edelsteenhanger
    Kyaniet edelsteenhanger

    Geneeskrachtige werking :

    Kyaniet is een uitstekende steen voor afstemming ( op spirit ) en meditatie. Hij werkt kalmerend en is een krachtige overdrager en versterker van energieën van een hoge vibratie. Hij helpt je intuitie…

    € 11,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel