Algemene informatie :

Kleur : appelgroen en doorschijnend, maar zelden heel helder

Hardheid : 6,5 tot 7

Kristallisatie : een fijnkristallijnen kwarts van de Chalcedoonfamilie, die zijn kleur dankt aan een nikkelsilicaat en in spleten in verweringslagen groeit.

Gebruikelijke handelsvormen :

Gepolijst voor de hand en in de zak, ruw om neer te zetten, geslepen als sieraad.

Geneeskrachtige werking :

Chrysopraas geeft een vermoeid en ziek hart rust en harmonie, in lichamelijke en overdrachtelijke zin. Het is de steen tegen hypertonie ( hoge bloeddruk ). Chrysopraas sterkt het hart bij bijvoorbeeld insufficiëntie. Chrysopraas werkt stimulerend en stabiliserend op alle klierfuncties ( zo mogelijk samen met Sodaliet ). Chrysopraaswater helpt bij aandoeningen van de mannelijke of vrouwelijke voortplantingsorganen; het verhoogt potentie en vruchtbaarheid. De steen ondersteunt de behoefte aan harmonie.

Toepassing en verzorging :

De steen moet bij therapie lange tijd worden gedragen of opgelegd. Voor elk gebruik moet u hem even ontladen onder stromend water, om op te laden legt u hem elke 2 weken een nacht in een groep Bergkristallen.

Sterrenbeeld : 

Kreeft

Chakra :

Hartchakra

Sorteer op
  • Chrysopraas edelsteenhanger
    Chrysopraas edelsteenhanger

    Geneeskrachtige werking :

    Chrysopraas geeft een vermoeid en ziek hart rust en harmonie, in lichamelijke en overdrachtelijke zin. Het is de steen tegen hypertonie ( hoge bloeddruk ). Chrysopraas sterkt het hart bij bijvoorbeeld…

    € 11,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel