Algemene informatie :

Rutielkwarts is een Bergkristal waarin goudkleurige naaldjes van titaan oxide, ook wel venusharen, zijn opgesloten. In het Engels wordt de steen ook wel ' cupids darts ' ( pijltjes van Cupido ) genoemd en in het Frans ' fleches d’amour ' ( liefdes pijltjes ). Men beweert dat Rutielkwarts ouder worden vertraagt.

Kleur : 

Verschillende mineralen kunnen ingesloten worden in kwarts. Rutiel insluitsels in kwarts komen relatief veel voor. De kwarts in Rutielkwarts kan kleurloos, bruin of grijsachtig en geel of paars van kleur zijn. Rutiel kan een scala aan kleuren zijn en de kleur kan overlopen van één kleur naar een andere binnen één exemplaar. De steen kan opaak tot doorzichtig zijn met een glasachtige glans en behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie.

Hardheid : 7

Gebruikelijke handelsvormen :

Als hanger en sieraad.

Geneeskrachtige werking :

Rutielkwarts is al jaren een waarheidssteen en beschermingssteen. Rutielkwarts helpt mensen eerlijk te zijn tegen zichzelf en anderen waardoor ze zichzelf beter kunnen ontwikkelen. Rutielkwarts schenkt meer levenskracht, harmonie en ontwikkeling. Rutielkwarts beschermt tegen leugenaars en onwaarheden.

Rutielkwarts heeft een positieve werking op de keel en het ademhalingssysteem. Rutielkwarts harmoniseert de bewegingen van het middenrif waardoor de ademhaling beter wordt. Rutielkwarts beschermt de bronchiën en longblaasjes tegen allergische reacties, hoestbuien, ademnood en verkramping van de bronchiën zoals bij astma. Rutielkwarts heeft ook een positieve werking op de kleine hersenen, hierdoor gaat hij epilepsie en zenuwziekten tegen. Rutiel activeert de witte bloedlichamen waardoor het lichaam minder vatbaar is voor virussen en bacteriën.

Integreert energie op elk niveau en verhoogt de energetische impuls van kwarts en is daardoor een zeer doeltreffende genezer. Bevat een volmaakte balans van kosmisch licht, verlicht de ziel, bevordert spirituele groei, reinigt de aura en voorziet deze van energie. Een nuttige steen voor astrale reizen, waarzeggen met kristallen en kanaliseren. vergemakkelijkt het contact met uw spirituele gids, verdrijft negatieve energie, slecht de barrières voor spirituele vooruitgang en laat het verleden los. Filtert negatieve energieën uit het energieveld en geeft nieuwe energie. Ongemakken uit vorige levens worden opgelost. legt een verbinding met zielenlessen en het plan voor het huidige leven. Opent de aura om genezing mogelijk te maken.

Toepassing en verzorging :

Ontlaadt de steen eens per maand onder stromend water. Opladen kan gebeuren tussen getrommelde Bergkristallen.

Sterrenbeeld : 

Leeuw, Maagd, Ram en Schorpioen

Chakra :

Zonnevlechtchakra

Sorteer op
 • Rutielkwarts ruw edelsteenhanger +- 2,5cm
  Rutielkwarts ruw edelsteenhanger +- 2,5cm

  Geneeskrachtige werking :

  Rutielkwarts is al jaren een waarheidssteen en beschermingssteen. Rutielkwarts helpt mensen eerlijk te zijn tegen zichzelf en anderen waardoor ze zichzelf beter kunnen ontwikkelen. Rutielkwarts schenkt…

  € 12,95
 • Rutielkwarts splitketting +- 45cm
  Rutielkwarts splitketting +- 45cm

  Geneeskrachtige werking :

  Rutielkwarts is al jaren een waarheidssteen en beschermingssteen. Rutielkwarts helpt mensen eerlijk te zijn tegen zichzelf en anderen waardoor ze zichzelf beter kunnen ontwikkelen. Rutielkwarts schenkt…

  € 15,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel