Deze witte salie groeit in de vrije natuur in Californië en is met de hand geoogst. Het is onbehandeld en wordt alleen gedroogd.

Witte salie wordt ook weleens Indianen wierook genoemd. Het werd vroeger door de amerikaanse Indianen gebruikt voor hun rituelen. Zij dreven met deze gedroogde plant de negatieve energieën weg uit hun leefomgeving en bij zichzelf. Als het ware zuivert witte salie dus alle soorten negatieve energieën.

Witte Salie groeit in het zuiden van Californië langs de kusten. Bij de Indianen heeft salie een belangrijke functie. Tijdens een wierooksessie kan er een sterke verzachtende helende energie vrijkomen. Dat maakt deze wierook juist zo geschikt als begeleider van gebed en meditatie. Versterkt geloof, visie en spiritualiteit, sterk reinigend, vitaliserend, bevordert vaardig handelen en helderheid, veel gebruikt voor ' aurareiniging ' en het reinigen van woonruimtes.

Hoe gebruik ik witte salie ?

Voordat je met een reiniging wilt beginnen ga je jezelf eerst voorbereiden. Wat wil ik reinigen, hoe wil ik het reinigen...visualiseer en mediteer eerst en vraag eventueel hulp aan je gids voordat je begint met het reinigingsproces!

Doe een beetje salie ( of gebruik van een smudge stick ) in een abaloneschelp..deze schelp wordt het meest gebruikt vanwege de 4 elementen : de schelp staat voor element water, de salie zelf voor element aarde, het smeulende gedeelte is element vuur, en de rook is het element lucht. Steek de salie aan en zodra het goed brand blaas je het uit, want je gebruikt de rook om te reinigen! Het rook kan je verspreiden door te wapperen met je handen, maar het allerbeste is gebruik te maken van een veer.

Begin met reinigen altijd eerst bij de personen in huis, als eerste jezelf !

Herken je dit in jouw leefomgeving ?

- Veel aanhoudende boosheid

- Veel verdriet

- Personen in jouw huis zijn vaak en snel moe, of hebben meer hoofdpijn, zijn meer duizelig ect. 

- Ondanks vermoeidheid kan je de slaap niet vatten, men komt niet tot rust.

- Je heb het idee dat je wordt bekeken, je voelt een onaangename energie.

Dan is het erg belangrijk om jezelf, de personen in huis en je leefomgeving te reinigen met salie.

Elk mens heeft een energieveld om zich heen. Dit noemt men ook wel de aura. Elk energieveld kan met de jaren veranderen. Dit ligt aan je lichamelijke en mentale gezondheid. Sommige mensen kunnen die energieveld zien als kleur en elke kleur geeft iets weer over je als persoon. Ook de kleuren veranderen elke keer. In die energieveld kunnen blokkades gaan ontstaan. Bijvoorbeeld als je erg vaak gestresst bent of overspannen, of als je niet lekker in je vel zit, je vaak energieloos voelt of heel erg gespannen bent. Denk ook aan boosheid of verdriet! Door dagelijkse beslommeringen, gehaastheid, discussies, ruzies e.d. wordt de aura minder helder ( er komt als het ware smog om ons heen ). Hierbij kan salie zeker helpen om ook jezelf en jouw huis te reinigen van deze negatieve energie! Door de zeer sterke en indringerige geur van salie kan je al rustiger worden. De inademing hiervan is een zeer fijne ervaring. Er kan voor deze sterke reiniging alleen gebruik worden gemaakt van de salie uit Amerika ( Californische white sage ).  Deze salie wordt er speciaal voor gekweekt, en men zegt dat de geest van de salie weet waarvoor het wordt gebruikt. Deze salie is het meest zuiver om jezelf en de ruimte om je heen te reinigen.

Begin met de schelp onder je hart te houden en laat de rook opstijgen. Wuif met uw veer/ hand de rook naar boven, je haalt daarbij diep adem met je neus en zucht dan zo hard mogelijk weer uit met je mond. Herhaal dit minimaal drie keer! Daarna verspreidt je de rook over je hele lichaam. Bij afsluiting nog een keer hetzelfde herhalen door de salie in te ademen met je neus en weer hard uit te blazen met je mond en dat weer minimaal drie keer. Je zult je dan rustiger en ontspannen voelen. Soms is het nodig om je zelf vaker te reinigen. Ook kan je het gebruiken als je iets moet gaan doen wat je heel spannend of eng vind. Ook dan kan salie je helpen door het in te ademen en rustiger te worden.

Blijf niet te lang in de rook van salie zitten, dit geldt ook voor het rook van wierook. Dit zal de gezondheid schaden, het is puur alleen bedoeld om te reinigen of als geur, maar zorg dat je niet te lang blootgesteld wordt aan de rook!

Salie kan uiteraard ook gebruikt worden als wierook. Gewoon om ergens in je huis te zetten, dit werkt op zich ook al ontspannend.

Reiniging in huis ?

Je begint de reiniging in de hoogste plek in huis ( zolder ).

Ga naar een hoek en laat de rook van onder tot boven komen.

Zo ga je door de ruimte van hoek tot hoek.

Staan er afgesloten ruimtes ( kasten, lades ) maak deze open en laat ook hier de rook in komen, vergeet niets ook niet onder alle bedden!

Zo ga je steeds te werk per verdieping naar beneden toe af.
Voel je dat je het andersom wil doen...volg vooral jouw eigen gevoel.

Tijdens het ritueel is het wel belangrijk dat je de ramen open zet, zet op het einde ook de buitendeur en evt. tuindeur tegen elkaar open.

Zo kunnen de negatieve energieën ook weg.

Het kan zijn dat als je gereed bent om te beginnen, de salie of smudge stick moeilijk aangaat of juist helemaal niet aangaat. Dit is mij ook meerdere malen overkomen. Ga dan gewoon door, blijf proberen om de salie aan te steken, uiteindelijk zal je merken dat de salie blijft roken en je de reiniging kan starten. Schuif je angsten aan de kant, en focus op wat je volledig wilt reinigen in je huis...maar geef nooit op!

Het is volledig aan jou wat je wilt verwijderen in jouw huis. Als je wilt dat naaste familieleden die zijn overgegaan in het licht moeten blijven, geef dit dan aan, zeg dit gewoon hardop. Jij bepaalt wat gereinigd moet worden, en jij geeft aan wat mag blijven en wat moet verdwijnen!

Bij entiteiten die NIET bij je thuis horen kan je het volgende uitspreken :

' Ik verbind me met het licht, en vraag het licht om dit huis te reinigen van entiteiten die hier niet thuis horen. Ga naar het licht of ik stuur je naar het licht, daar waar je rust en vrede zal vinden. Dit huis zal vrij zijn van alle negatieve energie, daarop vertrouw ik en daarin geloof ik! '.

 < Terug naar Informatie

© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel