Algemene informatie :

Barnsteen is een van de belangrijkste en sterkste geneeskrachtige stenen, belangrijk is wel dat de steen veel en langdurig wordt gedragen.

Kleur : lichtgeel tot roodachtig bruin, maar ook wit, blauw, groenig

Hardheid : 2 tot 2,5

Kristallisatie : Barnsteen is de fossiele hars van de Barnsteen-den die 50 miljoen jaar geleden versteende. De steen is dus van organische oorsprong en geen mineraal. De steen is amorf, meestal knolvormig, zonder innerlijke kristallisatie.

Gebruikelijke handelsvormen :

In archeologische opgravingen zijn meer dan 3000 verschillende insluitingen gevonden: van kevers, vliegen en spinnen tot waterdruppels die lang geleden aan de hars zijn blijven hangen en ermee zijn versteend. Dergelijke stukken worden tot sieraad verwerkt of als getrommelde steen aangeboden. Andere stukken worden zacht geslepen tot parels. Voor heren worden langere kettingen geregen van kleine stukjes Barnsteen, die ongemerkt en zonder problemen onder het overhemd gedragen worden. Soms worden veel onbeduidende stukjes gesmolten en opnieuw gevormd tot ' geperste Barnsteen '. 

** Helpt bij zenuwpijnen en pijn van ingegroeide nagels! Direct een paar dagen de Barnsteen op de plek dragen, de pijn trekt dan echt weg!

Geneeskrachtige werking :

Helpt tegen abcessen: plak de steen 's nachts met een hechtpleister vast en draag hem overdag. Opleggen bij steenpuisten: zolang de steenpuist niet open is, plakt u er ook 's nachts een Barnsteen op. Helpt bij acute huiduitslag. Direct op de huid gedragen en in combinatie met andere stenen, die het immuunsysteem versterken, kan Barnsteen mogelijk effect hebben bij HIV-aandoeningen.

Helpt in de hand en als sieraad tegen allergieën. Kan als aanvullende therapie worden gebruikt bij psoriasis. Positief effect bij artritis en artrose. Goede bij ischiasklachten en spit: plak kleine stenen of een kettinkje met platte stenen met hechtpleister op de plek waar de heupzenuw uit de wervelkolom komt. Als de steen wordt gedragen, helpt hij bij jicht ( evt. samen met Turkoois ). Drink daarbij 's morgens op de nuchtere maag Diamant- of Topaaswater, waarbij de Diamant tenminste twaalf uur in het water moet hebben gelegen.

Helpt bij astma en ademhalingsklachten. Tegen bronchitis: dragen en daarbij 's avonds een Pyrietzon op het borstbeen leggen. Samen met Hematiet en Chalcedoon helpt Barnsteen bij vermoeide en opgezette benen ( een ketting van beide stenen dragen ). Als niet al te strak aangebrachte beenband van platte stenen samen met Hematiet en Chalcedoon helpt Barnsteen tegen spataderen. Drink daarbij Hematietwater. Helpt tegen doorbloedingsstoornissen. Werkt koortsverlagend ( op de huid gedragen ).

Als ketting goed resultaat bij hoofdpijn. De steen heeft zich bewezen bij chronisch terugkerende migraine: draag hem gedurende lange tijd steeds bij u. Kan bij verlammingsverschijnselen ( bv. beroerte ) goed helpen: draag 's nachts een ketting; vervang die overdag door een ketting van Toermalijn. Kan het hart steunen bij hartzwakte. Een ketting vermindert de klachten die worden veroorzaakt door hooikoorts: draag de ketting van januari tot eind juli.

Helpt vaak bij problemen met de lever ( opleggen ). Helpt bij aanleg voor gebitsontstekingen: regelmatig spoelen met Barnsteenwater. Een Barnsteenketting ( met daartussen enkele Toermalijnen ) zouden helpen tegen zenuwontstekingen. Helpt samen met Turkoois tegen reumatische aandoeningen. Helpt ( met Obsidiaan ) tegen rugpijn. Met Barnsteen krijgt de geest meer levensvreugde.

Toepassing en verzorging :

Draag Barnsteen zo vaak mogelijk in direct contact met de huid. Ontlaadt hem onder stromend lauwwarm water wanneer u voelt dat de steen bij het dragen maar langzaam opwarmt.

Sterrenbeeld : 

Tweelingen

Chakra :

Zonnevlecht

Sorteer op
 • Barnsteen edelsteenhanger
  Barnsteen edelsteenhanger

  ** Helpt bij zenuwpijnen en pijn van ingegroeide nagels! Direct een paar dagen de Barnsteen op de plek dragen, de pijn trekt dan echt weg!

  Geneeskrachtige werking :

  Helpt tegen abcessen: plak de steen 's nachts met een…

  € 9,95
 • Barnsteen armband +-6mm
  Barnsteen armband +-6mm

  ** Helpt bij zenuwpijnen en pijn van ingegroeide nagels! Direct een paar dagen de barnsteen op de plek dragen, de pijn trekt dan echt weg!

  Geneeskrachtige werking :

  Helpt tegen abcessen: plak de steen 's nachts met een…

  € 20,95
 • Barnsteen oorbellen
  Barnsteen oorbellen

  Prachtige Barnsteen oorbellen.

  Geneeskrachtige werking :

  ** Helpt bij zenuwpijnen en pijn van ingegroeide nagels! Direct een paar dagen de barnsteen op de plek dragen, de pijn trekt dan echt weg!

  Helpt tegen abcessen : plak de…

  € 21,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel