Kreeft - Cancer

kreeft.jpg

Bachbloesem : Clematis ( bosrank ) - dromerigheid, bewustzijnverlies - realistisch, aanwezig

Sleutelwoorden : ik voel, beschersympathiseren, vaak hulpverleners!, verzekeren, voelen

Helende kleur : wit en zilver

Geuren : geranium, lelietjes van dalen, mandarijn, palmarosa, rozenhout/rozen en sandelhout

Chakra : Zielchakra ( zielster ) - eenheid met de goddelijke bron

Geboortestenen : Smaragd, Maansteen, Nefriet

Bijhorende edelstenen : Abalone, Aventurijn, Chalcedoon, Chrysocolla, Chrysopraas, Jade, Olivijn ( Peridoot )Seleniet, Sneeuwkwarts, Parel en Pyriet

Lichamelijke klachten :  borst, -kas, de maag, het spijsverteringsstelsel. Door hun zorgelijkheid vatbaar voor een maagzweer.

Beeld van de Kreeft 

De Kreeft staat in het teken van de Maan en is bij uitstek een yinteken ( vrouwelijke energie ). Kenmerken daarvoor zijn een zekere dosis negativiteit, een naar binnen gekeerd zijn en een gevoelige, beschouwelijke aard. De Kreeft heeft de neiging paradoxaal te zijn. Van dit kardinale waterteken, met al zijn dromerigheid, dat geregeerd wordt door de maan, zou men denken dat het volledig buiten realiteit staat. Dit is echter lang niet altijd het geval. De Kreeft kan juist heel praktisch en zakelijk zijn. De Kreeft is defensief en op zelfbescherming ingesteld en beschermt zijn eigen veiligheid. Sommige Kreeften zijn graag thuis terwijl anderen juist aan het hoofd staan van grote bedrijven of organisaties. In alle gevallen zal echter de veiligheid van henzelf, hun gezin of hun zaak op de eerste plaats komen. Hun bezitterigheid komt soms over als ' claimend '. Men kan vaak moeilijk om hen heen. Ook hun hang naar macht en het willen uitoefenen van controle, lijkt in tegenspraak met hun gevoelige en waterige aspecten. Hun macht en controle oefenen ze echter op een rustigere manier uit dan de Ram en de Leeuw en vaak ook effectiever.

Kreeften kunnen overgevoelig zijn, mopperig en snel geïrriteerd, maar als ze in harmonie verkeren met hun omgeving, stralen ze evenveel schoonheid uit als de Maan zelf. Hun gevoelens zijn hun sterkste en zwakste kant. Hoewel ze dit aspect van zichzelf intuïtief aanvoelen, zijn ze toch vaak lichtgeraakt en hebben moeite objectief te blijven en hun gevoelens en die van anderen uit elkaar te houden. Een Kreeft richt zijn activiteiten op een beperkt gebied, namelijk zijn eigen familie; zijn eigen huis en de huiselijke omstandigheden. Traditie speelt voor de Kreeft een grote rol.
De Kreeft heeft grote behoefte aan gevoelens en emoties, aan intieme ervaringen en aan verzorgende, koesterende en beschermende banden. De Kreeft kan door zijn behoefte om zijn dierbaren te verzorgen, zichzelf geheel wegcijferen. Ze bezitten een grote gevoeligheid en kunnen sterk met anderen meeleven, en pinken daarom gemakkelijk een traantje weg. Ze voelen soms haarfijn de situatie of andere mensen aan en kunnen onrustig worden als ze het gevoel hebben dat mensen niet eerlijk en open tegen ze zijn. Een Kreeft bezit moederlijke instincten en het zijn geboren sociale dienstverleners en verzorgers.

Ze zijn vriendelijk en artistiek, door het uitdrukken van het gevoel, daarnaast bezitten ze veel verbeeldingskracht en zijn het geboren toneelspelers.
Het is een zeer veranderlijk teken, die de ene keer zijn kracht laat zien, een ander moment toont de Kreeft je zijn zwakste zijde. Soms kunnen ze de vriendelijkheid zelve zijn, terwijl ze zich het volgende moment in hun schulp kunnen terugtrekken. De Maan met zijn schijngestalten hoort niet voor niets bij dit teken. Ze zijn snel op hun teentjes getrapt en dat komt omdat zij door hun overgevoeligheid meer achter gebeurtenissen en uitspraken zoeken, dan er werkelijk in ligt. De Kreeft is als ouder ideaal, naar de partner toe is hij echter bezittend ingesteld, en kan de ander door zijn overbezorgdheid verstikken.
De Kreeft kan passieve weerstand bieden naar anderen toe, zeker als zijn gevoel erbij betrokken is. Ze kunnen dan langdurig iemands vijand zijn. Aan de andere kant zullen ze steeds klaar staan, wanneer er ook maar het kleinste beroep op hen wordt gedaan. Een Kreeft kan het leed van anderen zó in zich opzuigen en zó meeleven met de ander, dat het hun zelf ziek maakt. Daarom is het voor een Kreeft niet goed zich tussen negatieve mensen op te houden, omdat zij die negatieve sfeer snel op kunnen pikken, als zijnde van zichzelf. “ Oost  West  – Thuis Best ” is het motto dat bij een Kreeft als bij geen ander hoort.

Kreeften vinden het moeilijk om van oude vertrouwde situaties los te komen. Als kind al is de Kreeft sterk gehecht aan de ouderlijke omgeving en zoekt daar naar veiligheid en geborgenheid, die geeft hun gemoedsrust. De behoefte aan zekerheid op het emotionele vlak is er de oorzaak van dat ze een sterke bezitsdrang hebben, omdat bezit hen ook een gevoel van zekerheid geeft en dat heeft een Kreeft nodig om zich te kunnen handhaven. De Kreeft kan waardeloze dingen bewaren, vooral wanneer daar voor hem/haar een emotionele herinnering aan vastzit. De Kreeft is zeker niet lui te noemen en is graag bezig maar hun werktempo is wat langzaam en het vervullen van huishoudelijke karwijtjes kost bij hen dan ook meer tijd dan bij anderen. Daar staat tegenover dat alles heel zorgzaam en zorgvuldig wordt uitgevoerd. Een Kreeft heeft meer rust nodig dan de gemiddelde mens, maar zij kunnen zich goed ontspannen en voldoende rust nemen als zij voelen die nodig te hebben. De Kreeft moet leren dat het leven een voortdurende verandering inhoudt en dat je als mens open moet staan voor al het nieuwe dat het leven biedt.
Levensles: wie stil blijft staan………gaat achteruit!!

Kan goed overweg met :  Schorpioen - Vissen ( best ) & Maagd - Stier ( goed

Gaat niet goed samen met : Steenbok

Heeft nodig : emotionele zekerheid en geborgenheid

Dan is hij/zij : meelevend, warm en zorgzaam

Anders wordt hij/zij : bemoeizuchtig, overgevoelig en wispelturig

< Terug naar overzicht 

Sorteer op
 • Verjaardagskaart Kreeft met Maansteen
  Verjaardagskaart Kreeft met Maansteen

  Leuke verjaardagskaart van sterrenbeeld Kreeft met bijhorende Maansteen.

  Geneeskrachtige werking :

  De Maansteen leidt bij vrouwen tot een natuurlijk sterk hormonaal evenwicht. De Maansteen is de steen tegen menstruatieklachten,…

  € 8,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel