Algemene informatie :

Kleur : kleurloos, wit, blauw, groen, rood, purper, geel, zwart, meestal (maar niet altijd) glanzend in alle kleuren van de regenboog

Hardheid : 5,5 tot 6,5

Kristallisatie : 

De Opaal ontstaat meestal als opvulling van spleten in vulkanisch gesteente. Het is een silicumdioxide van amorfe vorm, die slechts zelden in druifvorm kristalliseert. Microscopisch kleine waterdruppels onder het oppervlak van de steen zorgen voor de glans.

Gebruikelijke handelsvormen :

Sieraad om te dragen, om op te leggen als geneeskrachtige steen, om te bekijken bij meditatie.

Geneeskrachtige werking :

Als steen voor de maag en de spijsvertering stimuleert de Opaal de klierfuncties, stuurt zuren en enzymen in de stofwisseling en heft verstoppingen op ( dragen ). De Opaal kan bij hartritmestoornissen stabiliserend werken. Volgens oude sagen, sprookjes en overleveringen helpt de steen zelf bij problematische hartszaken. In de meditatie is de Opaal een van de sterkste stenen voor de geest en brengt hij harmonie.

Fysiek stimuleert Opaal het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van parkinson, infecties, koorts en bijnieren ( insulineproductie ).

Andes Opaal is een steen die heel sociaal georiënteerd is. De steen maakt gastvrij, onzelfzuchtig, altruïstisch en hartelijk. Het helpt om verlegenheid, schaamte en remmingen los te laten. Andes Opaal is goed voor hartklachten en stimuleert dagdromen.

Vuuropaal is een dynamische en vitaliserende steen. Het maakt enthousiast, spontaan, levendig, impulsief, vrolijk en geeft hoop en steun. De steen stimuleert veranderingen, nieuwe ideeën en initiatieven en zet aan tot handelen. Vuuropaal kan opgekropte emoties naar boven laten komen en beschermt tegen gevaar. Fysiek is Vuuropaal goed bij energiegebrek en heeft een positieve werking op de geslachtsorganen, nieren, onderrug, onderbuik en darmen. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van parkinson, infecties, koorts en bijnieren ( insulineproductie ).

Toepassing en verzorging :

De Opaal moet met geen enkele andere steen gecombineerd worden. Hij gaat veel minder glimmen wanneer hij met parfum, zeep of make-up in aanraking komt. Leg hem regelmatig een half uur in water. Laadt de steen niet op in de zon, maar in een groep Bergkristallen.

Sterrenbeeld : 

Vissen

Chakra :

Schedelchakra

Sorteer op
 • Opaal dendriet en andes edelsteenhanger
  Opaal dendriet en andes edelsteenhanger

  Zeer mooie en bijzondere Opaal hangers !!

  Geneeskrachtige werking :

  Als steen voor de maag en de spijsvertering stimuleert de Opaal de klierfuncties, stuurt zuren en enzymen in de stofwisseling en heft verstoppingen op ( dragen…

  € 19,95
 • Opaal geel splitarmband (bijzonder mooi)
  Opaal geel splitarmband (bijzonder mooi)

  Bijzonder mooi in kleur!!!

  Geneeskrachtige werking :

  Als steen voor de maag en de spijsvertering stimuleert de Opaal de klierfuncties, stuurt zuren en enzymen in de stofwisseling en heft verstoppingen op ( dragen ). De Opaal kan…

  € 17,50
 • Andes Opaal grove splitketting +-45cm
  Andes Opaal grove splitketting +-45cm

  Geneeskrachtige werking :

  Als steen voor de maag en de spijsvertering stimuleert de Opaal de klierfuncties, stuurt zuren en enzymen in de stofwisseling en heft verstoppingen op ( dragen ). De Opaal kan bij hartritmestoornissen…

  € 24,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel