Algemene informatie :

Kleur : roze, zalmroze, rood, maar ook wit en zwart

Hardheid : 3 tot 4

Kristallisatie : 

Koralen zijn geen mineralen, maar skeletten van levende zeewezens en hebben dus een organische oorsprong. Ze zijn gedurende duizenden jaren in het warme water als rif voor de kusten gegroeid en bestaan uit vrijwel zuiver calcium.

Gebruikelijke handelsvormen :

Als sieraad en grotere stukken om in de kamer neer te zetten. Noot: koraalriffen zijn in eindeloos veel jaren gevormd en vervullen belangrijke ecologische functies. Door roofbouw, watervervuiling en opwarming, maar ook door de manier van visvangst loopt het voortbestaan van koraalriffen ernstig gevaar. Mocht duiken uw hobby zijn, geniet dan liever van de aanblik van Koraal in de natuurlijke omgeving en breek stukken Koraal liever niet af om als souvenier mee te nemen ( het is ook verboden! ).

Geneeskrachtige werking :

Net als de organische Barnsteen is de Koraal een sterk geneeskrachtige steen, die veel gebruikt wordt. Koraal werkt, als hij wordt gedragen, versterkend bij vermoeidheid, maar ook bij genezingsprocessen. Drink daarbij Diamantwater.

Sieraden van Koraal helpen bij overgangsklachten. Goed in combinatie met blauwe Toermalijn. Koraal werkt preventief tegen osteoporose en zorgt bij kinderen voor een gezonde botgroei. 

Naar de rode kleur wordt Koraal ook gebruikt bij problemen met bloed en bloedsomloop.

Koraal beschermt tegen negatieve energieën. Koraal versterkt de liefde en de behoefte aan een partner. Koraal maakt ongevoelig voor jaloezie en afgunst.

Toepassing en verzorging :

Voor het ontladen legt u de Koraal eenmaal per maand een nacht in water met zout of droog in zeezout.

Sterrenbeeld : 

Schorpioen

Chakra :

Wortelchakra

Sorteer op
  • Koraal edelsteenhanger
    Koraal edelsteenhanger

    Geneeskrachtige werking :

    Net als de organische Barnsteen is de Koraal een sterk geneeskrachtige steen, die veel gebruikt wordt. Koraal werkt, als hij wordt gedragen, versterkend bij vermoeidheid, maar ook bij genezingsprocessen.…

    € 8,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel