Algemene informatie :

Charoïet bestaat uit prismatische kristallen in compacte aggregaten. Het ontstaat in de contactzone tussen magmatische en metamorfe gesteenten uit verbindingen van magmatische oplossingen met mineraalstoffen vanuit omliggende gesteente. De steen is afkomstig uit Siberië en pas in 1976 voor het eerst ontdekt en beschreven. De naam komt van de rivier de Chara die door het gebergte stroomt waar de steen werd gevonden.
Meestal worden er siervoorwerpen van gemaakt, zoals schalen en vazen. Tegenwoordig wordt de steen ook vaak als cabochon geslepen om in sieraden te verwerken.

Kleur : lila, paars, violet, bruin, zwart

Hardheid : 5

Gebruikelijke handelsvormen :

Siervoorwerpen, cabachon, getrommelde en ruwe stenen en sieraden.

Geneeskrachtige werking :

Dit is een steen van transformatie, een zielensteen die vrees overwint. Charoïet stimuleert innerlijke visioenen en spirituele inzichten en helpt bij de verwerking van grote veranderingen op spiritueel niveau.

Hij reinigt het hart- en kruinchakra, reinigt de aura en stimuleert onvoorwaardelijke liefde. De steen zorgt tevens voor diepe fysieke en emotionele genezing. Hij helpt je het huidige moment als volmaakt te accepteren, ook anderen te accepteren zoals ze zijn en helpt bij bevrijding van diepe angsten. Slachtofferschap en dienstbaarheid ten koste van jezelf helpt hij ook helen. Oude karmische stukjes omtrent magie, alchemie en oud priesterschap kunnen door deze steen uitgewerkt en getransformeerd worden. Dit kristal helpt je met je groei naar verlichtingen. Charoïet is sterk verbonden met het transformerende violette vuur en de magie van merlijn. Hij bezit informatie over de mysteriën van de energie van stonehenge en de heilige graal. De energieën van magie en alchemie kunnen weer ontwikkeld worden, vanuit een zuiver hart. De steen geeft het lichaam nieuwe energie als het uitgeput is en heelt dualiteiten. Goed voor het hart, de alvleesklier en de lever en verzachtend bij krampen en pijnen. Hij helpt je diep te slapen en krachtig te dromen. Ook behulpzaam bij autisme en bipolaire stoornissen.

Charoïet moedigt verandering aan en zorgt voor fysieke en emotionele genezing. Met deze steen kunt u anderen makkelijker accepteren zoals ze zijn. Het heft de weerstand op en zorgt voor een ontspannen houding. Kalmeert de zenuwen. De steen geeft zowel lichamelijk als geestelijk kracht. Leg een steen naast uw bed voor een diepe slaap met krachtige dromen.

Charoïet geeft nieuwe energie bij uitputting. De steen helpt bij oogproblemen.
Kan verzachtend werken bij krampen en pijn. Bevordert de stofwisseling.
Kan helpen bij cellulitis en zwaarlijvigheid. Draag een steen tijdens de zwangerschap voor een goed verloop. Stimuleert borstvoeding. Vermindert opvliegers tijdens de overgang.

Toepassing en verzorging :

Afspoelen onder lauw stromend water, opladen door de steen een uurtje in de zon te leggen.

Sterrenbeeld : 

Boogschutter, Schorpioen en Vissen

Chakra :

Kruinchakra

Sorteer op
  • Charoïet edelsteenhanger
    Charoïet edelsteenhanger

    Geneeskrachtige werking :

    Dit is een steen van transformatie, een zielensteen die vrees overwint. Charoïet stimuleert innerlijke visioenen en spirituele inzichten en helpt bij de verwerking van grote veranderingen op spiritueel…

    € 13,95
© 2011 - 2024 Boeddha`s Aventurijntje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel